ManşetTürkiye

Seçim 2011: Mersin’de Ertuğrul Kürkçü’ye coşkulu destek

0

Pazar günü Mersin Metropol miting alanını hınca hınç dolduran 50 bin kişi Emek, Demokrasi Özgürlük Bloğu bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü’yü meclise göndermek istediğini gösterdi. Erken saatlerden itibaren alanı dolduran kalabalık bir şenlik havası içinde geçen mitingde Ertuğrul Kürkçü’ye tam destek verdiler.

Seçim kamapanyasını yürüten gönüllüler bağımsız milletvekili seçilebilmek için 65 bin civarında oyun gerekli olduğunu, ancak Mersin’de en az 100 bin oy hedeflediklerini belirttiler.

Bilindiği gibi Mersin olaylar sonucu en fazla Kürt nüfusun göçüne sahne olan vilayetlerin başında geliyor. Ertuğrul Kürkçü  sadece Kürtlerin değil, kentteki sol grupların da geniş desteğini sağlamış görünüyor.

 

Yeşiller’den destek

Aralarında Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Ümit Şahin’in de aralarında olduğu çok sayıda Blok destekçisi siyasetçi, yazar ve aktivist de mitinge destek amacıyla katıldı. Ertuğrul Kürkçü’nün 68 kuşağına mensup eylemci arkadaşlarının da destekçiler arasında bulunması mitinge nostaljik bir hava kattı.

Özellikle Filistinli eylemci Leyla Halid’in Mahir Çayan’a, Deniz Gezmiş’e, Mazlum Doğan’a ve Filistin davası için savaşan Türkiye’li dostlarına selam göndererek başladığı konuşma büyük ilgi gördü ve kalabalıklar tarafından coşkuyla alkışlandı.

Çok sayıda grubun Türkçe, Kürtçe ve Arapça söylediği şarkılarla renklenen miting alanını dolduran 50 bin kişi Taner Öngür ve Serap Yağız’ın Akkuyu nükleer santraliyle ilgili söyledikleri şarkının ardından hep bir ağızdan Mersin’de nükleer santral istemediklerini haykırdılar.

Türkiye’de 68 kuşağının en önemli liderlerinden biri olan bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü konuşmasında barış için cesaretli adımların atılması gerektiğinin altını çizdi. Miting BDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşmasıyla sona erdi.

 

(Yeşil Gazete)

Fotoğraflar: Mahmut Boynudelik – Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.