ManşetTarım-GıdaYerel

Mersin’de 300 dönümlük sera ve bahçe vanaların çalınması sebebiyle susuz kaldı

0
Fotoğraf: DHA

Mersin‘in Erdemli İlçesi Yüksek Mahallesi‘nde bahçe ve seralara su taşıyan boruların vanaları geçtiğimiz günlerde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce çalındı.

Hırsızların yakalanıp cezalandırılmasını isteyen çiftçiler, vanalarının sürekli çalındığını da ifade etti.

‘Çiftçiler sıkıntıya düşüyor’

DHA‘da yer alan habere göre, yaşanan hırsızlık olayı nedeniyle 20 çiftçiye ait yaklaşık 300 dönüm sera ve narenciye bahçesi susuz kaldı.

Mahallenin muhtarı Fatih Yıldız, vanaların çalınmasının zaten zor durumda olan çiftçilerin durumunu daha da zorlaştırdığından bahsetti:

Geçen yıl da hırsızlar mahallemizde bulunan sulama suyu vanalarını çalmışlardı, bu yıl da çaldılar. Bu vanaların çalınması çiftçilerimizi zor durumda bırakıyor. Sulama suyu vanalarının çalınması ürünlerin susuz kalması demek. Çiftçilerimiz de yeniden vana almak zorunda kalıyorlar. Zaten zor şartlarda üretim yapan çiftçilerimiz sıkıntıya düşüyor. Yetkililere gereken bilgiyi verdik. İnşallah yakalanırlar ve bir daha mahallemize gelmezler.”

Fotoğraf: DHA

‘Bu vanaların tanesi 70 TL. Yazık günah değil mi bize?’

Üç dönümlük serada domates yetiştiren Havva Uğuz, yaşananları şöyle anlattı:

Geçtiğimiz gün seramıza çalışmaya gelmiştik. Bir baktık seramızın sulamasında kullandığımız damlama borularının birbirine bağlandığı vanaların yerinden söküldüğünü fark ettik. Baktık ki birçok bağlantı noktasındaki vanalarımız çalınmış. Yan komşularımızın bahçelerindeki vanalar da çalınmış. O gün mahallemize dadanan hırsızlar gözünü çiftçiye dikmiş. Bizler zor şartlarda, binbir zorluklarla çalışıp evine ekmek götüren çiftçileriz. Bu vanaların tanesi 70 TL. Yazık günah değil mi bize? Hırsızlar haram peşinde koşuyor. Haram kazanılan paradan hayır gelmez. Çalışarak alın teri dökerek para kazansınlar. Bizim isteğimiz, bu hırsızların bir an önce yakalanması ve başka kişilerin de canlarının yanmasının önüne geçilmesidir.”

Çiftçi Kifil Oğuz ise yaşananlarla ilgili, “Bizim emeğimizi çaldılar ve seramızda yetiştirdiğimiz ürünlerimiz susuz kaldı. Şimdi bu çalınan vanalarının yerine yeni vana almamız gerekiyor. Zaten ürünlerimiz para etmiyor bir de bu masraflar bizleri zor durumda bırakıyor. İnşallah bir an önce bu hırsızlar yakalanır ve cezalandırılırlar” yorumunda bulundu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.