LGBTİ+Türkiye

Mersin ve İstanbul’da transfobik nefret saldırıları

0
Sinem (Mersin) ve Oya Sultan (İstanbul) trabsfobik nefret saldırılarına uğradılar

Mersin ve İstanbul’da trans kadınlar saldırıya uğradı, Mersin’de saldırıya uğrayan Sinem, yaşadıklarını KaosGL.org’dan Yıldız Tar’a anlattı: “Silah tutukluk yapınca kabzasıyla vurdu. Bayılmışım, gözümü açtığımda hastanedeydim.” Mersin 7 Renk’ten Yağmur Arıcan ise, “Örgütlü ve toplu bir şiddet ile karşı karşıyayız” dedi.

Sinem (Mersin) ve Oya Sultan (İstanbul) trabsfobik nefret saldırılarına uğradılar

Sinem (Mersin) ve Oya Sultan (İstanbul) trabsfobik nefret saldırılarına uğradılar

Transfobik nefret saldırılarına dün gece (5 Kasım) Mersin ve İstanbul’da yenileri eklendi. Mersin 7Renk LGBTİ Derneği üyesi trans aktivist Sinem bir ticari taksi şoförünün saldırısına uğrarken, İstanbul’da ise uğradığı saldırı sonucu Oya Sultan’ın kolu ve bacağı kırıldı.

Mersin

Saldırı sonucu vücudunda ciddi darp izleri ve kırıklar olan Sinem, doktorlar ve polislerin ilgisiz davrandığını söyledi. Sol gözünün üstünde, elmacık kemiğinde ve alın bölgesinde kırıklar olan trans kadının tedavisi ilerleyen günlerde de çeşitli cerrahî operasyonlarla sürecek. Sinem doktorların kendisine, “Ameliyat olduğun zaman da sol göz üstünde iz kalacak” dediğini aktardı.
Mersin 7 Renk LGBTİ saldırının gerçekleştiği bölgedeki MOBESE kayıtlarının incelenmesi ve taksinin plaka numarasının tespit edilmesini talep edecek.

Dernek’ten Yağmur Arıcan, bu saldırıların derneklerini ve örgütlenme özgürlüklerini de hedef aldığını ifade etti. Transfobik saldırıların Mersin’de veya başka bir yerde yeni olmadığını, zincir halinde günümüze kadar geldiğini hatırlattı.

İstanbul

İstanbul’da ise dün gece Oya Sultan saldırıya uğradı. Kolu ve bacağında kırıklar olan Sultan’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Saldırgan şahıs hakkında adlî sürecin başladığı ifade edildi. Kaos GL Derneği’nden Ali Erol ise, “Devletin her şiddeti için her dönem göreve hazır makbul vatandaş bulunur” diyerek saldırıları değerlendirdi.

(Kaos GL)

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.