ManşetTürkiye

Mersin Barış Mitingi’nde anaların ortak mesajı, “Biz savaş değil barış istiyoruz!”

0

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Mersin Barış Bloku tarafından gerçekleştirilen Barış Mitingi, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında gerçekleşti.  18:00’da başlayan mitinge asker anneleri, CHP ve HDP Milletvekilleri ile tüm Mersin Barış Bloku bileşenleri  katıldı.

11

Savaşa Karşı Barış

Barış Bloku yürütme Komitesi adına konuşmayı yapan Hasan Kapıkıran, “Biz ‘Savaşa Karşı Barış’ şiarıyla yola çıktık. Cumhurbaşkanı’nın son dönemdeki politikaları ve iktidarı bırakmama çabaları bizi iç savaşa sürüklemektedir.” şeklinde konuştu.

Savaş ekonomisinin en çok işçiyi ve memuru vurduğunu ifade eden Kapıkıran “Tüccarlar bu savaş ikliminden yararlanmaktadır. Üreticiden alışveriş yapmak bu dönemde en doğru olanıdır.” diyerek  tüm demokrasi güçlerini mücadeleye davet ettiğini ifade etti

Anneler barış güvercini uçurdu

12

Kapıkıran’ın ardından konuşma yapmak için sahneye savaş ortamında oğullarını kaybeden PKK üyesi annesi Meryem Ana ile Asker anneleri Suret Ana ve Kader Ana konuşmalarında “Hepsi ana kuzusu, biz savaş istemiyoruz, barış istiyoruz” dileklerini bir ağızdan dile getirdikten sonra barış güvecinlerini uçurdular.

Güvercinlerin havalanmasının ardından sahneye çıkan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Barış en temel insanlık hakkıdır. Barış adına atılan bombalar dökülen kanları lanetliyoruz. Savaş kalleşlerin işidir. Hangi siyasetçinin ya da zengini çocuğu savaşlarda ölmüştür. Artık analar ağlamasın bu zulüm bitsin.” dedi

Sahneye son olarak HDP Mersin Milletvekili Çilem Küçükkeleş çıktı. Küçükkeleş, “ ’Seni başkan yaptırmayacağız’ dedik. Olamamasını acısını ve bizi kaosa sürükleyerek çıkaracağını biliyorduk. Yine de boyun eğmedik. Biz tek bir şey istedik: Barış içinde ve eşit bir şekilde yaşamak. Biz, Mersin’de 72 millet bir arada yaşarız ve yaşayacağız. Eğer halklar direnirse karşısında hiçbir zalim duramaz. Direndiğimiz için tüm kimliklerimizle buradayız. Seni başkan yaptırmayacağız.” şeklinde konuştu.

Miting boyunca “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” başta olmak üzere barış sloganları atıldı. Konuşmaların ardından MKM sanatçıları tarafından verilen konser ile barış türküleri eşliğinde miting sona erdi.

 

Haber: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.