YerelEnerjiManşet

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali bölgesinde patlama: Evler hasar gördü

0

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali bölgesinde dün saat 18.00 civarlarında bir patlama yaşandı. Patlama nedeniyle bölgedeki evlerde zarar meydana geldi. Bazı evlerin camları kırıldı.

Mersin Valiliği konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada patlamanın planlı olarak yapıldığı ve vatandaşların zararlarının karşılanacağı vurgulandı.

‘Vatandaşların zararları tazmin edilecek’

Mersin Valiliği’nin yaptığı açıklama ise şöyle:

İlimiz Akkuyu Nükleer Güç Santrali Bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bu çerçevede vatandaşlarımızın zararları tazmin edilecektir.
Patlatma ile ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’ndan bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

‘Mersinli nükleer santrali Akkuyu’da istemiyor’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, patlamayla ilgili bir açıklama yaparak santralle ilgili tehlikeleri ve sıkıntıları yaşamak istemediklerini belirtti:

Mersin Akkuyu’da yine bir patlama meydana geldi. Saat 18.20’de art arda gelen iki patlamada evler, binalar hasar almış durumda. Yöre halkı panik durumda. Biz artık orada nükleer santralle ilgili bu tehlikeleri, bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz.

Kaymakam bilgi vermiyor, jandarma bilgi veriyor. Şu anda olay yerindeler. İnsanların evlerinin kapıları, camları, duvarları çatlamış, kırılmış durumda. Çekebildiğimiz kadar videolarını çektik.

Mersin, hemşerilerimiz, bizler topraklarımızda bu tehlikeyle yaşamak istemiyoruz. Her hafta, her ay bir vukuat oluyor burada. Lütfen nükleer yapacaksanız, lütfen gidin deprem bölgesi olmayan, Mersin dışında, daha tehlikesiz bir coğrafyada yapın. Mersin, Mersinli nükleer santrali Akkuyu’da istemiyor.”

‘Onlarca ev hasar gördü’

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de sosyal medya hesabından patlamanın ardından bir vatandaşın evinde meydana gelen hasarı gösterdiği videoyu yayımladı. Antmen, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Mersin Büyükeceli’de Akkuyu Nükleer İnşaatının yanındaki yol yapım çalışmaları esnasında yaşanan dinamit patlamaları esnasında onlarca ev hasar gördü. Dinamit patlamalarını yapan Akkuyu Nükleer İnşaatını yapan taşeron firmalardan birisi olduğu bilgisi var.”

Antmen, ayrıca dinamit patlamaları esnasında 86 evin hasar gördüğünü de ileri sürdü.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.