ManşetSivil Toplum

Mersin Adanalıoğlu Mülteci Çocuklar Kış Okulu ilk mezunlarını verdi

0

Mersin Adanalıoğlu’ndaki mülteci kampında yaşayan Suriyeli çocukların mezuniyet sevincine Mersinliler de eşlik etti. 27 Mayıs Cumartesi günü Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen etkinlikte mülteci çocuklar, bir süredir devam ettikleri kış okulundan mezun oldu. Eğlenceli geçen bu mutlu günde şarkılar söylendi, danslar edildi, balonlar uçuruldu ve çocukların sevincine salona gelen herkes ortak oldu.

Climate Tracker adına Bonn İklim Değişikliği Konferansı’nı yerinde izleyen ve Yeşil Gazete’ye de haberler geçen Barış Can Sever, mülteci çocukların mezuniyet sevincine ortak olanlar arasında idi. Sever’in kendi blogunda yer verdiği yazısını aynen paylaşıyoruz.

Mülteci Çocukların Mutlu Günü

Mersin’in Adanalıoğlu bölgesinde yaşayan mülteci çocuklar, bir süredir devam ettikleri kış okulundan mezun oldu. Eğlenceli geçen bu mutlu günde şarkılar söylendi, danslar edildi, balonlar uçuruldu ve çocukların sevincine salona gelen herkes ortak oldu.

Mersin Kent Konseyi, MAYA Derneği, Mersin Tabip Odası ortaklığında ve Akdeniz Belediyesi desteğiyle başlatılan Adanalıoğlu Mülteci Çocuklar Kış Okulu’nun minik katılımcıları, tüm zorlukları bir kenara bırakarak mezuniyet gününde doyasıya eğlendi. Etkinliğin yapıldığı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’na geldiklerinde, kendi yaptıkları resimlerden oluşan bir sergi hazır bekliyordu. Aynı zamanda, yaşadıkları çadırlardan eğitim gördükleri yere kadar pek çok fotoğraf da bu sergide yer alıyordu. Salonda yer alan çalışmalar ve günün programı, Mersin’deki gelişmelere uzakta kalanlar adına özetleyici, işin içinde olup o anları paylaşanlar adına ise mutluluk verici nitelikteydi.

Salonda dört bir yana koşuşturan çocukların neşesi herkese umut veriyordu. Savaşların gölgesinde geçen yaşamların birbirine dokunma mücadelesiydi bu. Bir sonraki gün için yaşama sıkıca sarılmanın anlamıydı. Böyle bir atmosferde gerçekleşen etkinliğe çocukların seslendirdiği koro şarkıları eşlik etti. Belki yaşamın yorgunluğu erken çökmeye çalışmıştı üzerlerine fakat onlar aldırış etmiyor, en sıcak gülümseyişleriyle şarkı söylemeye, hoplayıp zıplamaya devam ediyordu. Evet, bugün hoplayıp zıplama günüydü. Çıkarları doğrultusunda insanları yerinden etmeyi umarsızca sürdürenlere inat, hoplayıp zıplamaya devam edecek çocukların günü.

Kendi evini terk etmek zorunda kalmış, gelecek günlerin belirsizliklerine aldırmadan, belki de henüz bu belirsizliklerin farkına varmadan zorlu koşullarda yaşamını sürdürenlere destek olan herkese çok teşekkürler. Bitirirken, bu tarz çalışmalara daha çok ihtiyacımız olduğunu yürekten söylemek gerekiyor. Dayanışma çalışmalarına herhangi bir sebepten dolayı henüz katılamayan sevgili dostlar, hiçbir şey için geç değil. Yarın atılacak ufak bir adım pek çok şeyi değiştirebilir…

 

(Yeşil Gazete, Barış Can Sever.wordpress.com)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.