ManşetTürkiye

Meral Akşener’den, İYİ Parti kurultayında medya eleştirisi

0

İYİ Parti, 1. Olağanüstü Kurultayı’nı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirdi.

Dün yapılan kurultayda, tek aday ile girilen genel başkanlık seçimlerinde, partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener yeniden genel başkanlığa seçildi.

1112 delegeden 1061’inin oy kullandığı kurultayda 1 oy geçersiz sayılırken, Meral Akşener 1060 oy ile yeniden genel başkan oldu.

Abdüllatif Şener de kongredeydi

İYİ Parti’nin kongresine bir dönem Başbakan Yardımcılığı da yapan eski AKP’li Abdüllatif Şener de katıldı.

Şener’in görüntüsü, dev ekrana yansıtıldığında salonda alkış koptu.

Akşener’den Erdoğan’a: “15 Temmuz’da uçaklarla kaçtın”

Akşener, kurultaydaki konuşmasında, “Parti kuramaz dediler, kurduk. Kurultay yapamaz dediler. İşte, hem de on binlerle kurultay yaptık. Bizler engelleri aşa aşa geldik. Önümüze ne kadar engel koyarlarsa koysunlar, onları da aşa aşa geliyoruz” dedi.

İYİ Parti’nin başka partilerle ittifak kurduğuna dair söylentiler çıktığını belirten Akşener, “Kim kiminle ittifak yaparsa yapsın, biz milletimizle ittifak yapıyoruz” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştiren Akşener, “15 Temmuz’da uçaklarla kaçıp, güvende olduğunu anlayınca kahramanlık taslayan bir lider” ifadelerini kullandı:

“Bugün kendi ikbal ve makamlarını korumak için yapamayacakları hiçbir şey yoktur. Ölçüleri makam ve mevkilerini korumak olunca her şey kutsal, her şey milli. Makam ve mevkilerine dokunan herkes düşman onlar için. Yüze gülümseyip arkadan malı götüren tosunlarınız var sizin. 28 Şubat’ta yağlı kazıkla tehdit edilirken dik duran karakterimiz var bizim. 15 Temmuz’da uçaklarla kaçıp, güvende olduğunu anlayınca kahramanlık taslayan lideriniz var sizin.”

Medya görmedi, Akşener eleştirdi: “12 Eylül’den bile gerideyiz”

Öte yandan hiçbir televizyon kanalı İYİ Parti kurultayını canlı olarak aktarmadı.

CHP, MHP ve AKP kurultaylarını canlı veren CNN Türk, HaberTürk, NTV gibi televizyon kanalları kurultaydan canlı yayın yapmadı.

Kongreyi sadece Doğan Haber Ajansı ve Halk TV canlı yayından aktardı.

Akşener de konuşmasında kurultayı canlı yayınlamayan televizyonları, “Şu an penguen mi yayınlıyorlar? 12 Eylül’den bile gerideyiz. Biz bu yola iktidarın emir eri medyasına güvenerek çıkmadık” sözleriyle eleştirdi.

 

(Gazete Karınca)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.