Meksika’da kulübe silahlı saldırı: 26 kişi öldü

Coatzacoalcos kentindeki bir striptiz kulübüne yapılan silahlı saldırıda en az 13 kişi de ağır yaralandı. Saldırının bir çete hesaplaşması olduğu düşünülüyor.

Mesika‘nın Veracruz eyaletindeki Coatzacoalcos şehrinde, bir striptiz kulübüne silahlı kişilerin saldırması sonucu en az 26 kişi hayatını kaybetti. Caballo Blanco adındaki barda salı gecesi gerçekleşen ve çete mensuplarının yaptığı düşünülen saldırıda en az 13 kişi ağır şekilde yaralandı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, çarşamba günü bir açıklama yapan Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, gerçekleşen saldırıyı ‘korkunç’ olarak nitelendirdi.

Federal yetkililerin saldırının yerel yetkililer ve organize suç çeteleri arasında bir anlaşmazlıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştıracağını belirten Lopez Obrador, saldırganların gece kulübünün acil çıkış koridorlarını ateşe vermesiyle ölümlerin sayısının arttığını belirtti. Saldırıdan kurtulanlar, barda çok yüksek sesle reggaeton müziği çaldığı için dansçıların ve barda eğlenenlerin çıkan yangını görene kadar saldırının farkına varmadığını söyledi. Görgü tanıkları da, saldırganların birkaç araç içinde mekana geldiğini, tüfekler ve silahlar ile güvenlik görevlilerini tehdit ettiklerini ve girişi kapadıklarını söyledi.

Yetkililer çok sayıda kişinin duman zehirlenmesinden öldüğünü ifade etti.

Saldırının ardından gece kulübünün girişi, yakınlarıyla ilgili haber almak isteyen insanlarla doldu.Meksikalı lider Lopez Obrador aynı zamanda soruşturmadaki ilk bulguların bazı zanlıların bu yıl içinde gözaltına alındığını, ancak daha sonra salıverildiklerini gösterdiğini söyledi; bunun araştırılacağını ekledi. Bu; ülkedeki şiddet sarmalıyla mücadele sözü veren Lopez Obrador’un Aralık ayında ülkenin başına geçmesinden beri gerçekleşen en kanlı saldırı oldu.

Geçen yıl şiddet rekor kırdı

Salı gecesi gerçekleşen saldırı, Veracruz eyaletindeki şiddet zincirinin son halkası. Veracruz eyaleti, uyuşturucu çeteleri arasındaki savaş ve siyasi yolsuzluk ile uzun zamandır şiddetli bir şekilde sarsılıyor. Nisan ayında Veracruz’da bir başka barda meydana gelen saldırıda 13 kişi hayatını kaybetmişti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR