DünyaManşet

Meksika’da 7.5 büyüklüğünde deprem

0

Meksika‘nın güneyinde meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Oaxaca eyaletinde bulunan Crucecita kasabasının 23 kilometre güneyi olduğu bildirildi. İlk belirlemelere göre en az beş kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından tsunami alarmı verilirken bölgedeki halk da evlerini ya da bulundukları binaları terk edip sokaklar ve parklarda toplandı.

Meksika Ulusal Sismoloji Servisi depremin 23 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi  ise (USGS) ise depremin şiddetini 7,7 olarak açıkladı.

Merkez üssüne yaklaşık 700 km. mesafedeki başkent Mexico City‘de de hissedilen depremde halk kendini dışarı attı. Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, depremle ilgili şu ana kadar herhangi bir hasar bildirilmediğini duyurdu, artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunmasını istedi.  

140 artçı deprem

Obrador, ilk belirlemelere göre beş kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından 140 artçı sarsıntı meydana geldiğini açıkladı. 

 

Sıklıkla depremlerle sarsılan Meksika’da son olarak 2017 yılında meydana gelen depremde 369 kişi ölmüştü. Başkent Meksiko’da 1985’te meydana gelen depremde ise en az 10 bin kişi yaşamını yitirmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.