Dünyaİklim KriziManşet

Meksika ve ABD’de fırtına: Can kayıpları var

0

Meksika‘nın batı kıyılarında etkili olan 3’üncü kategori seviyesinde Grace Tropik Fırtınası nedeniyle en az sekiz kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri‘nde etkili olan Henri Kasırgası da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tennessee eyaletinde şiddetli yağışlar nedeniyle 22 kişi hayatını kaybetti.

Meksika’da fırtına

Perşembe günü Yucatan Yarımadası üzerinden ilerleyen fırtına, cuma akşamı ülkenin batı kıyılarını tekrar vurmuştu. Şiddetli yağışın neden olduğu sel ve yıkımlar sonucunda ilk belirlemelere göre sekiz kişi hayatını kaybetti. Üç kişi için de arama çalışmaları hala devam ediyor.

Fırtına cumartesi öğleden sonra şiddetini yitirerek son bulsa da yetkililer, şiddetli yağmurların devam edeceği uyarısında bulundu.

ABD’de fırtına

Atlantik Okyanusu‘nda oluşan ve şiddeti “kategori 1″e yükselen Henri Kasırgası, saatte 120 kilometre hızla ABD’nin doğu yakasına doğru ilerledi.

Yetkililer, New York, Long Island ve New England bölgelerinde şiddetli yağış, sel, su baskınları ve elektrik kesintileri beklendiğini aktardı. Ayrıca, fırtınanın bölgede yaşayan 42 milyon kişinin yaşamını olumsuz etkileyeceği de belirtildi.

Fırtına, Long Island’da da etkisini gösterirken, kıyı bölgelerde oturanların bir kısmının tahliye edildikleri belirtildi.

Uçuşlar iptal edildi

New York’ta Atlas Okyanusu kıyısındaki evlerde yaşayanlara su baskınları için gerekli önlemleri alma ve acil durumlarda sığınaklara gitme çağrısında bulunuldu.

New York Valisi Andrew Cuomo, New York’ta olağanüstü hal ilan ettiğini açıkladı.

Bazı havayolları firmaları, kentin üç havaalanı olan JFK, La Guardia ve Newark’ta yapılacak tüm seferlerini iptal etti.

Kentte, Ulusal Muhafızlar da fırtına sebebiyle görev yapıyor.

Selde 22 kişi hayatını kaybetti

Öte yandan, ABD’nin Tennessee eyaletinde şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde 22 kişi hayatını kaybetti. 45 kişinin de kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı.

ABD Ulusal Hava Servisi 24 saat içinde düşen yağış miktarı rekorunun kırıldığını açıkladı.

Selden etkilenen bölgelerde saat 20.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı devam ederken, bölgeye gönderilen helikopter ve yardım ekipleri de arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.