Dünyaİklim KriziManşet

Mekke’de sel felaketi: Sokaklar sular altında kaldı

0
Fotoğraf: Saudi Civil Defence

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde dün başlayan sağanak yağışların neden olduğu sel felaketinde, sokaklar sular altında kaldı. Birçok araç ve vatandaş sel sularına kapıldı.

Mekke’de yer alan Al-Otaibi, Al-Zahir ve Al-Nazha mahallelerinde kanalizasyon ve yağmur şebekelerinin yetersiz kalması sonucu trafik durma noktasına geldi. Yaşanan sel felaketinde can kaybı olmazken, kent genelinde büyük maddi hasar meydana geldi.

Mekke’den paylaşılan videolar, sel suları caddeden aşağı akarken arabaların suya battığını ve insanların akıntıya kapılmama çabalarını gösteriyor.

Hafta sonuna kadar devam edebilir

Suudi Arabistan Ulusal Meteoroloji Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan’ın güneyindeki çeşitli bölgelerde yağışların 2 Mayıs’a kadar devam edebileceği konusunda uyarı yapıldı.

Ayrıca Mekke Belediye Meclisi 67’nci toplantısında ise, yağmur sularının ve sağanak yağışların Mekke düzeyindeki etkileri ve gündemde yer alan konuları tartışıldı. Saudi Arabia National News önceki gün Kabe’de sağanak yağışa rağmen umrecilerin tavaflarına devam etttiğini yazdı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.