ManşetTürkiye

Medeni Yıldırım soruşturmasına takipsizlik kararı

0

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde kalekol protestosuna yapılan polis saldırısı sırasında öldürülen Medeni Yıldırım ile ilgili yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

71

Karakol Komutanı ve JÖH Tim komutanı hakkında “Görevi kötüye kullanma suçunun unsurlarının oluşmadığını belirten savcının, takipsizlik kararını bu sebeple verdiği öğrenildi.

Olayda yaralanan Metin Bulut’un avukatı İmran Gökdere, takipsizlik kararına karşı Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulundu.

28 Haziran 2013’te Diyarbakır Lice ilçesine bağlı Hêzan-Kayacık’ta kalekol yapımını protesto eden ve “Barış İstiyoruz” pankartıyla yürüyen kalabalığa askerler ateş açmış ve açılan ateş sonucu Medeni Yıldırım öldürülmüştü.

Olayla ilgili önce Lice’de soruşturma açıldı. Yıldırım’la ilgili dosya görevsizlik kararıyla Lice Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Sonra da dosyaya gizlilik kararı konuldu.

Olaydan bir yıl sonra, Mayıs 2014’te Yıldırım’ın vurulduğu görüntüler ortaya çıktı, jandarmaların kalabalığa ateş açtığı kesinleşti. Buna rağmen Yıldırım’ın ölümüyle ilgili o tarihte de hiçkimse suçlanmadı.

Öldürülmesinden yaklaşık iki yıl sonra olay yerinde keşif yapıldı. Dava ise ancak Eylül 2015’te açılabildi.

Cumhuriyet Savcısı Yunus Ferhat Sorgut, hazırladığı iddianamede Medeni Yıldırım’ın karakola taş atanları izlediğini söyledi.

Savcı, şüpheli asker A.Ç.’nin “haksız tahrik altında olası kasıtla ateş ederek Yıldırım’ın ölümüne neden olması” nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun kasten öldürmeyi düzenleyen 81. ve olası kasıtı içeren 21/2  maddelerinden yargılanmasını istedi.

A.Ç. ise savunmasında olay sırasında nizamiye nöbet kulübesinde kendisinin bixi marka silahın başında olduğunu, silahın kurma kolunu çektiğini ancak ateş etmediğini belirterek suçlamayı kabul etmedi.

 

(İMC tv)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.