ManşetTarım-GıdaTürkiye

Meclis’te önerge: Kayıtlı çiftçi sayısını artırmak için ne yapacaksınız?

0
Fotoğraf: MA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç, sistemde kayıtlı çiftçi sayısındaki düşüşü ve tarım arazilerinin azalmasını  Meclis gündemine taşıdı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci‘nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Öztunç, şu ifadelere yer verdi:

“Yanlış politikalar nedeniyle Türkiye’de ekim yapılan toprak büyüklüğü de kayıtlı çiftçi sayısı da giderek azalmaktadır. Tarım tüm dünya tarafından stratejik sektör olarak kabul edilirken, yanlış politikalar nedeniyle Türkiye’de ekim yapılan toprak büyüklüğü de kayıtlı çiftçi sayısı da giderek azalmaktadır.

Bu durum gıda enflasyonunu tetiklemekte, yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar gıdaya gerişimde güçlük yaşamaktadır. Üreticilere yeterli ve doğru desteklerin verilmemesi durumunda tablo daha da ağırlaşacaktır.”

Soru önergesinde şu sorular yer aldı:

  • 2018-2022 döneminde ve yıllara göre Türkiye’de Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı çiftçi sayısı nasıldır?
  • Aynı dönemde ve yıllara göre; (2018-2019-2020-2021 ve 2022) Kahramanmaraş’taki çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçi sayısı nedir?
  • Aynı dönemde ve yıllara göre tarım desteklerinden, Kahramanmaraşlı üreticiler ne miktarda destek almıştır?
  • Gıda enflasyonundaki tırmanış karşısında, Bakanlığınız üretim ve çiftçi sayısı arttırmak için kısa vadede ne yapacaktır?
  • Kahramanmaraş’ta üretim ve çiftçi sayısı arttırmak için bir projeniz bulunmakta mıdır?

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.