EmekManşet

Meclis önünde miting çağrısı

0

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB 8 Ekim’de, “İnsanca Yaşam, Eşit, Özgür, Demokratik Bir Türkiye”  sloganıyla yapacakları eyleme Meclis önünde çağrı yaptı. Dört örgütün temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, milletvekilleri emekçilerin haklarına yönelik saldırıların ve savaş politikalarının son bulması için sorumluluğa davet edildi.

KHK ÇIKARMAYIN!

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, AKP’nin Meclisteki çoğunluğuna dayanarak halkın taleplerini görmezden geldiğini ifade etti. 8 Ekimde meydanlarda halkın meclisini açacaklarını söyleyen Tombul, emekten yana tüm güçleri bu birlikteliği büyütmeye çağırdı.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ise hükümete, “Hiçbir temel yasayı halktan kaçırıp oldu bittiye getirerek çıkarmayın” uyarısında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu ise hükümete “Bugünden itibaren kanun hükmünde kararname (KHK) çıkarmayın” diye seslendi. “Türkiye’de yaşayanlar ölmek ve öldürmek istemiyor” diyen Bilaloğlu, hem sağlık sisteminin sorunlarının çözümünde, hem de savaşın son bulmasında Meclisin ve hükümetin sorunların gerçek sebeplerine yoğunlaşarak, çözüm üretmeleri gerektiğini söyledi.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.