ManşetTarım-Gıda

MECİ Halkın Bakkalı: Fındıklı’da kadınların el emeği aracısız olarak halkla buluşacak

0

Haber: Gençağa Karafazlı

Rize iline bağlı Fındıklı Belediyesi tarafından “Zehirsiz bahçelerden zehirsiz ürünleri halka ulaştıracağız” sloganıyla hayata geçirilen kadınların el emeğiyle hazırlanan ürünleri aracısız olarak tüketiciye ulaştıracak MECİ Halkın Bakkalı bugün açılıyor.

Kooperatif bünyesinde açılacak olan MECİ Halkın Bakkalı ile ilçe sakinlerinin ürünleri yalnızca Fındıklı ve yöresine değil ülkenin dört bir yanına ulaştırılacak ve aracı olmadan farklı kentlerden getirilen yerli ürünler satışa sunulacak.

‘Zehirsiz ürünler halkla buluşacak’

Toplumcu belediyecilik anlayışıyla üretimin ve üreticinin önemini sürekli olarak vurguladıklarını belirten Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, MECİ halkın bakkalı projesiyle ilgili şunları söyledi:

Bu kapsamda MECİ Tarımsal Kalkınma Kooperatifini örgütledik ve Kadın Meclisimizle yola çıktık. Bu kapsamda Zehirsiz Bahçe ve Tarlalardan Zehirsiz doğal ürünlerimizin ilçe ve bölge halkımız ile buluşturmak amacıyla ülke genelinde 38 üretici kooperatifinin ürettiği ürünleri İlçemizde getirdik. Ülkemizin dört bir yanında, doğal ve zehirsiz bahçelerde üretilen kooperatif ürünleri olan organik gıdaları güvenli ve ucuza halkımızla buluşturacağız.”

‘Kooperatifçiliği yeniden canlandıracağız’

Çervatoğlu açıklamasında “Aracısız, bizden bize, üreticiden tüketiciye anlayışıyla Cumhuriyetimizin kuruluşundaki kooperatifçiliği tekrar canlandırarak önemsediğimizi ve bununla ilgili çalışmalar gerçekleştireceğimizi söylemiştik. Belediyemiz ve ilçemiz kadınların öncülüğünde Meci Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurduk. Kooperatifimizin ürettiği ıhlamurları İzmir’de depremzedelerle buluşturduk. Çankaya Belediyesi’nin kivi alımıyla Ankara’daki yoksullarla buluşmasını sağladık” dedi.

‘Hem halkı hem yerel üretimi destekleyecek’

Ardahan Hanak’tan Fındıklı’ya bir tarım köprüsü gerçekleştirmek için görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Çervatoğlu, “Şimdi de 1 Mart’ta Meci Halkın Bakkalı’nı açıyoruz. Ülkemizin dört bir yanındaki üretici kooperatiflerinin ürünleri halkımızla buluşacak. İlçemizde de köylülerimizin ürettiği doğal ürünlerin satışı gerçekleşecek” dedi.

Bu projeyle hem üretici köylülerin destekleneceğini hem de halkın aracısız, güvenilir ve ucuza doğal gıdalarla buluşmasının sağlanacağını belirten Çervatoğlu, “Bu ürünlerin internet ortamında satışını da gerçekleştirerek ilçe dışında yaşayan halkımıza da hizmet sunmayı hedeflemekteyiz” açıklamasını yaptı.

MECİ Halkın Bakkalı

MECİ Halkın Bakkalı

‘MECİ Emek Evi 8 Mart’ta açılacak’

İlerleyen zamanlarda çalışmaların genişletilerek Halkın Marketi kurulması planlanıyor. Ayrıca el sanatları ürünlerinin satılacağı Meci Emek Evi de 8 Mart tarihinde açılacak.

Fındıklı Belediye Başkanı “Tarımın her alanında halkımızın desteklenmesi için çalışacak kadınlarımızın el emeklerine değer katmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

‘Kurtuluşumuz tarımda’

“Kurtuluşumuzun tarımda olduğunu düşünüyoruz” diyen Çervatoğlu, bu kapsamda yaptıkları ve yapacakları projelerle ilgili ise şu bilgileri paylaştı:

Geçen yıl Dünya Çiftçiler Günü’nde 100 bin doğal geleneksel tohumundan üretilen sebze fidesi dağıtmıştık. Bu yıl da Fındıklının kurtuluşu olan 11 Mart’ta 1 milyon geleneksel doğal tohumlarımızı da halkımıza ücretsiz dağıtacağız. Halkımıza söz verdiğimiz gibi şeffaf katılımcı ve demokrat bir anlayışla ilçemizin gelişimi için MECİ anlayışıyla çalışacağız, çalışacağız ve daha mutlu yarınlarımızı yaratacağız.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.