ManşetTürkiye

Mavi Marmara kandırmacasında son nokta

0

Netanyahu: Özür de yok tazminat da!
Türkiye ile İsrail arasındaki krizin aşılması için Cenevre’de başlatılan görüşmelerden bir sonuç çıkmadı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Mavi Marmara baskınında yaşamını yitiren 9 Türkle ilgili olarak tazminat ödenmesi ve özür dilenmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Netanyahu’nun, baskında yaşamını yitiren 9 Türk için Ankara’nın taleplerine olumsuz yanıt verdiği haberi, İsrail ordusunun radyosunda yayınlandı.

Habere göre, partisi Likud’un grubunda konuşan Netanyahu, İsrail’in gemi olayı kurbanlarına tazminat ödemeye niyetli olduğu yolundaki haberleri yalanladı ve Ankara ile devam eden görüşmelerin amacını İsrail askerlerine karşı açılabilecek davaları önlemek olarak niteledi.

Türkiye ile ilişkilerin önemli olduğunu da söyleyen Netanyahu, “Bizim kötü niyetle hareket etmediğimizi, meşru müdafaa yaptığımızı kabul etmeleri gerekiyor” ifadesini kullandı.

İsrail yönetiminin, Türkiye’den özür dilenmesi halinde İsrail askerlerinin uluslararası davalara muhatap olacağı endişesi taşıdığı belirtiliyor.

Netanyahu’nun açıklaması tam da İsrail parlamentosunun baskın nedeniyle Türkiye’nin özür ve tazminat talebini görüşeceği çarşamba günkü oturumun öncesinde gerçekleşti.

İsrail’deki yangına Türkiye’nin yardım elini uzatmasının ardından iki ülke diplomatları arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde ‘özür’ formülü üzerinde uzlaşma sağlanması için çalışma başlatılmıştı.

Ordu radyosunun haberinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da, Cenevre’deki görüşmelerde bir anlaşmanın formüle edildiğine ilişkin haberleri ‘spekülasyon’ olarak değerlendirdiğine işaret edildi. (Ntv)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.