Kültür-Sanat

Masumiyet Müzesi Yılın Tasarımları Ödülü’ne aday

0

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un “Masumiyet Müzesi” romanının ardından İstanbul’da açtığı müze, İngiltere’nin başkenti Londra’daki ‘Yılın Tasarımları Ödülü’ne Mimarlık alanında aday gösterildi.

Bu yıl altıncısı düzenlenen ve ‘tasarım dünyasının Oscar’ları’ olarak da adlandırılan ‘Yılın Tasarımları Ödülü’ için tüm dünyadan en yenilikçi ve yaratıcı tasarımlar; Mimarlık, Dijital, Moda, Mobilya, Grafik, Ürün ve Ulaşım’dan oluşan 7 kategori içerisinde değerlendiriliyor.

Geçen bir yıl boyunca dünya genelinde mimari, moda, grafik, ürün, ulaşım, mobilya ve dijital alanlarındaki en iyi tasarım adayları, 20 Mart-7 Temmuz’da Londra’daki Tasarım Müzesi’nde sergilenecek. Yarışmanın sonucu gelecek ay belli olacak.

Pamuk’un Masumiyet Müzesi, “En iyi mimari tasarımları” arasında aday gösterilirken, bu kategoride ayrıca, Batı Avrupa’nın en yüksek binası olan Londra’daki “Shard”, Belfast’taki Metropolitan Sanat Merkezi, Cleveland’daki Çağdat Sanat Müzesi ve New York’taki “Dört Özgürlükler Parkı” da bulunuyor.

(Agos, Eskiz Dergisi)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.