DünyaManşet

Martin Luther King Jr Günü kutlamalarında silahlı saldırı: Sekiz yaralı

0
Kaynak: AA

ABD‘nin Florida eyaletinde Martin Luther King Jr. Günü kutlamalarında meydana gelen silahlı saldırıda en az sekiz kişinin vurulduğu bildirildi.

CBS News‘in aktardığına göre, Fort Pierce kentinde meydana gelen saldırıya dair St. Lucie İlçe Şerif Dairesi tarafından yapılan açıklamada, bir kişinin durumunun ağır olduğu, diğer yedi kişinin durumuna dair net bilgi olmadığı belirtildi.

St. Lucie İlçe Şerif Ofisi Baş Yardımcısı Brian Hester, Ilous Ellis Park‘taki bir eğlence etkinliği sırasında yaşanan bir anlaşmazlık nedeniyle ateş açıldığını ve sekiz kişinin kurşun yarasıyla hastaneye kaldırıldığını söyledi. Hester, dört kişinin de silah sesinden sonra meydana gelen kaos nedeniyle yaralandığı duyuruldu.


Gözaltına alınan biri olup olmadığına veya zanlının tespit edilip edilmediğine dair net bir bilgi verilmezken, emniyetin çok sayıda ipucunu değerlendirdiğini, kanıtların birden fazla silahlı saldırgan olduğuna işaret ettiğini söyledi.

‣ 50. yılında Martin Luther King’in ünlü konuşmasını yanlış hatırlamak
‣ Rosa Parks 100 yaşında: Irk adaleti için büyük bir Amerikan isyanı

Hester, silahla yaralanan sekiz kişinin tamamının yetişkin olduğunu ve saldırı sonrasındaki kaos sırasında yaralananlardan birinin çocuk olduğunu aktardı.
İki güvenlik görevlisinin etkinlikte güvenliği sağladığını, ancak ikisinin de tetikçiyi veya tetikçileri göremediğini kaydeden Hester, her iki güvenlik görevlisinin de kurbanlara yardım ettiğini söyledi.

Hester, “barış ve eşitliği temsil eden bir kişi için yapılan kutlamalar sırasında bir anlaşmazlığın yaşanması ve bunu çözmek için silah ve şiddete başvurulmasının talihsiz ve üzücü” olduğunu ekledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.