EkolojiManşetYerel

Marmaris’te orman yangını: Alevler yerleşim yerlerine sıçradı

0

Marmaris İçmeler‘de yerleşim yerlerin yakın noktadaki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının, yerleşim yerlerine sıçradığı öğrenildi. Bölgeye  havadan ve karadan tüm yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Turunç yolu üzerindeki ormanlık alanda çıkan yangının nedeni henüz bilinmiyor. Türkiye’yi etkisi altına alan aşırı sıcak ve kuru havayla birleşen rüzgar konusunda uzmanlar günlerdir uyarı yapıyor; yangınlara karşı dikkatli ve teyakkuzda olunması gerektiğini söylüyordu.

Yerleşim yerlerine yakın bir noktada çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, İçmeler’deki Marmaris Uygulama Oteli’ne de sıçradı. Oteldeki müşterilerin tahliye edildiği bildirildi.

Yangının çevredeki bazı evlere de sıçradığı, en az bir evin kül olduğu bildiriliyor.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangının sabotaj ihtimalinden çok ormanlık alanda yer alan bir trafodan çıkmış olabileceğini söyledi.

Yangına bölgesine, Muğla Orman Bölge Müdürlüğündeki tüm hava araçları ve arazözler yönlendirildi. Yakın illerden de destek istendi. 7 helikopter 5 uçak  ve yer ekipleri yangını söndürebilmek için tüm güçleriyle müdahale ediyor.

Geçen yıl da tam bu tarihte (29 Temmuz) Türkiye’nin şimdiye dek en büyük orman yangını çıkmış, binlerce hektarlık alan kül olmuştu.

Marmaris’te yangın: Alevler yerleşim yerinin 100 metre yakınında

Aynı bölgede başlayan yangında, geçen yılki felaketten arta kalan ve kendini toparlamaya çalışan ormanlık alan da şu anda yanıyor.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.