31 Mart yerel seçimleriDoğa MücadelesiEkolojiManşet

Marmarislilerden başkan adaylarına: Bırakın masal okumayı, samimiyet istiyoruz

0

Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi‘ne üye aktivistler, yerel seçim sürecinde Marmaris‘in siyasetin ikiyüzlü, yapmacıklı propagandasına tanıklık ettiğini belirterek ‘Samimiyet istiyoruz’ dedi.

Marmarisliler yaklaşan yerel seçimler öncesi kentin nasıl talan edildiğini hatırlatarak basın açıklamasında bulundu. Açıklamanın geçen beş sene içinde talana itiraz etmeyenlerin hatta mücadele içinde olanları kentin vebalıları haline getirmeye çaba gösterenlerin, doğa hakkı mücadelesinin ‘salt halkta karşılığı var’ diye çevreyi sahipleniyormuş gibi davranmaları nedeniyle yapıldığı belirtilerek “Biliyoruz ki 1 Nisan sabahı şimdi kamuoyu önünde boy gösterenlerin hiçbiri Marmaris’in maruz kalacağı yıkım projelerine karşı verilen mücadelede olmayacak” ifadeleri kullanıldı.

marmaris_kent_konseyi_eylem_halime_saman_1

‘Zorlu bir mücadelenin içerisindeyiz’

Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi adına basın açıklamasını Halime Şaman okudu. “Samimiyet arıyoruz, sadece samimiyet!
Çünkü yaşadıklarımız siyasetin çıkarlarına alet edilemeyecek kadar sahici ve yakıcı.
Uzun süreden beri Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi ve Marmaris Kent Konseyi olarak zorlu bir mücadelenin içerisindeyiz” denilen açıklamada şunlara yer verildi:

“Bu mücadeleyi hem kendi geleceğimiz hem de kentin hakları ve doğası için verdik, veriyoruz.”

Açıklamada yağmalar nedeniyle ödenen bedellerin çok büyük olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca şunlara yer verildi:

“Şimdi çevre kelimesini diline pelesenk edip, siyasetin çıkarcı oyunlarına, halkın aklıyla dalga geçen propaganda yöntemlerine malzeme edenlere, kendisine başarı öyküsü, bir zafer çıkartmaya çalışanlara bir çift sözümüz var:

  • Sinpaş, Milli Parkı katlederken,
  • MUÇEV Marina Karacasöğüt Koyu’na çökerken,
  • Hisarönü‘nde 142 parselde, sulak alana beton dökülerken,
  • Hemen yanında aynı yapıya sahip sulak alan, güya belediyenin piknik yeri olarak
  • Sinpaş’ın molozları ile doldurulurken,
  • Hepimizin malı prestij projeleri maskesiyle arpalığa dönüştürüldüğünde neredeydiniz?”

marmaris_kent_konseyi_eylem_halime_saman_

‘Bırakın masal okumayı!’

Ayrıca seçimlerde boy gösterecek adaylara ve partilere şöyle seslenildi:

“Bizler gündüz güneşin alnında, gece ayazda Sinpaş nöbetindeyken, Sinpaş’ın milli parkta dinamit patlatmasına ses çıkarmayanlar gölge için milli parkta tente açtığımız gerekçesi ile gözaltına alındığımızda, şimdi siyasi arenada boy gösterenler, peki siz neredeydiniz?

Hisarönü’nde belediyenin talan ettiği sulak alanla ilgili ağzınızı açıp tek kelime ettiniz mi?

Eğer mermer ocağının ÇED’ini telefonla durdurabilme gücünüz vardıysa Milli Park için Sinpaş’ta; MUÇEV için Karacasöğüt’te, Marmaris Körfezi için Albatros’ta; Hisarönü 142 parselde bu gücü neden kullanmadınız?

Ya da Sinpaş konusu sorulduğunda geçmiş zaman hikayesinden bahseder gibi ‘ben olsaydım yaptırmazdım’ diyenler, bırakın masal okumayı! Oradaki yıkım hala, şu anda bile devam ediyor. Şimdi ne yapacaksınız, onu açıklayın. Bugün için hangi sözü kuruyorsunuz? ‘Engelleyeceğim ve Milli Parkı koruyacağım’ diyor musunuz?

Yaşadıklarımız, ödediğimiz bedel çok gerçek. Artık samimiyetsiz davranışlara, söylemlere karnımız tok. Belediye binasına dava açıp, MUÇEV Marina’nın avukatı olarak karşımıza çıkanlar! İkiyüzlülüklerden yorulduk artık. Alanlar emekle kazanılır. Emek vermediğiniz mücadelelerin sahibi gibi halkın aklıyla oynamanıza izin vermiyoruz. Siyaset hakla birlikte, mücadele alanlarında yapılır. Bizler Marmaris’i savunurken yoktunuz ve sizin olmadığınızı hiçbir zaman unutmayacağız.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.