2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Maraş depreminde ölü sayısı 20 bin 213, yaralı sayısı 80 bin 52’ye yükseldi

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 21.41’de yaptığı açıklamada Kahramanmaraş‘ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde şu ana kadar 20 bin 213 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 52 kişinin yaralandığını duyurdu.

Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulunan Koca, “Kimliğini bilmediğimiz hastaların dijital fotoğraflarını eşleştirme için özel yazılıma yüklüyoruz. Önemli kısmının kimlik bilgilerine ulaşacağımızı umuyorum. Enkaz altından kurtarılan 20 bin vatandaşımızın, acil müdahalenin ardından hava, kara ambulansları ve deniz araçlarıyla bölge dışı illere transferi sağlandı.” dedi.

80 bin 863 kişi tahliye edildi

Öğle saatlerinde Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi (AFAD) tarafından yapılan açıklamada depremden etkilenen 10 ilden 80 bin 863 kişinin tahliye edildiği belirtildi.

AFAD, şu açıklamaya yer verdi:

“Afet bölgesinden tahliyelerimiz AFAD koordinasyonunda devam ediyor. Jandarma tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar; karayolu, demiryolu, havayolu aracılığıyla toplam 80.863 vatandaşımız tahliye edilmiştir.”

You may also like

Comments

Comments are closed.