ManşetTürkiye

Mansur Yavaş hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlamasıyla iddianame hazırlandı

0

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ ve ‘kişilerin huzur ve sükununu bozmak’ suçlamalarıyla iddianeme hazırlandı.

Soruşturma açılması talebiyle Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin kabul edilmesi durumunda Mansur Yavaş, 9 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

İddianameye göre Yavaş’ın avukatlık yaptığı dönemde Necmettin Kesgin adlı kişiden iki defa 600 bin dolarlık senet tahsil etmeye çalıştığı belirtildi. Ancak Yavaş’ın avukatı Mustafa Ekinci, sahte imza atılmış bir senetle müvekkilinin mağdur edildiğini, verdiği hukuki hizmet karşılığında alacağını tahsil edemediği için ikinci defa tahsilat yapmaya çalıştığını açıkladı. Ekinci bu durumun hukuka aykırı olmadığını ifade etti.

İddanamede ayrıca Yavaş’ın müşteki Kesgin’in cep telefonuna çok sayıda mesaj gönderdiği, bu nedenle de ‘kişilerin huzur ve sükununu bozmak’ suçunu işlediği savunuldu.

Mansur Yavaş: İddialar kirli siyasetten ibaret

Büyükşehir belediye seçimleri kapsamında Ankara’da ziyaretlerine devam eden Mansur Yavaş ise, söz konusu iddiaların kirli siyasetten ibaret olduğunu ve yarın konuyu açıklığa kavuşturacağını söyledi.

Yavaş, “Bu haberler de (sahte senet iddialarına ilişkin) aslında aralık ayında gazetelerde yayınladı. Aslında bütün gazetelere gönderildi. Kendileri o zaman rağbet etmediler. Anketlerde ara açıldıkça tekrar bunu ısıtıp önümüze getirdiler.” dedi.

Ömer Çelik: Sahte senetle icra takibi yapmış mıdır yapmamış mıdır?

Basında yer alan haberlere değinen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu konudaki davanın 2016’da Yargıtay tarafından onanarak sonuçlandığını ve Yavaş’a para cezası verildiğini belirtti.

Çelik, kesinleşen davanın ardından Mansur Yavaş aleyhinde aralarında ‘resmi evrakta sahtecilik, şantajla menfaat temini, yargı içerisinde örgüt kurmak ve kişisel ilişkilerle nüfus ticareti yapmak’ gibi suçlamaların da bulunduğu 28 ayrı hukuki süreç başlatıldığını ifade etti.

Siyasi partileri seçimlere ‘temiz aday’ çıkarmakla yükümlü olduğunu belirten AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP’ye yönelik, “Hakkında bu şekilde iddialar olan birisini, Ankaralının önüne belediye başkan adayı olarak çıkarma konusundaki tutumunuz devam edecek midir, bu konuda ısrarınız var mıdır?” sorusunu sordu.

(Euronews)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.