DünyaManşet

Manning, “Ben Chelsea adında bir kadınım ve hormon tedavisi almak istiyorum”

0

Wikileaks’e ABD’nin Irak’ta işlediği savaş suçları ile ilgili binlerce belge sızdırdığı için Çarşamba günü 35 yıl hapse mahkum olan Er Bradley Manning, hormon tedavisi almak ve bundan böyle kadın olarak tanınmak istediğini söyledi.

Manning, Perşembe günü (dün) yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hayatımın bir sonraki aşamasına geçerken, herkesin gerçek beni tanımasını istiyorum.”Benim adım Chelsea Manning. Kadınım. Böyle hissediyorum ve çocukluğumdan beri bu şekilde hissettim. Mümkün olur olmaz hormon tedavisine başlamak istiyorum.Umarım bu geçişte bana destek olursunuz.”

Bradley Manning, duruşmasını beklerken üç buçuk yılını hapiste geçirmişti. Savcı, Askeri hapishanede işkenceye maruz kaldığına hükmetmiş ve Ocak ayında cezasından 112 gün düşürülmesine karar vermişti.

Manning’in cezasını Fort Leavenworth askeri hapishanesinde çekeceği kesinleşti. Hapishane sözcüsü, kadın olmak isteyen Manning’in hormon tedavisinin hapishanedeki mahkumları kapsamadığını belirtti ve “”Bütün mahkumlar asker kabul edilir ve buna göre tedavi edilirler. Ordu, cinsel kimlik bozukluğu için hormon tedavisi ya da cinsiyet değiştirme ameliyatı sağlamaz.” şeklinde konuştu.

Manning’in avukatı David Coombs ise Fort Leavenworth Askeri hapishanesinde doğru olanı yapılacdağının ve Badley Manning’in hormon tedavisi görmesinin sağlanacağınun umduğunu söyledi.

Haber: Özde Çakmak

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.