GündemManşetTürkiye

Manisa’de deprem: Can ve mal kaybı yok

0

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde saat 14.26’da bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kırkağaç olan deprem Kandilli Rasathanesi’ne göre 5.1 büyüklüğünde meydana gelirken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı. Depremde can ve mal kaybı olmadığı bildirildi.

Deprem İzmir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. AFAD depremin derinliğini 6.98 kilometre olarak açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Manisa’daki depremle ilgili yaptığı ilk açıklamada, “Şu anda herhangi bir hasar yok. 4.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Geçmiş olsun” dedi. Manisa Valisi Ahmet Deniz de sahadan aldıkları bilgilere göre herhangi bir olumsuzluk olmadığını söyledi: “Muhtar arkadaşlarla da görüşüyoruz. Arkadaşlarımız da Kırkağaç merkez ve mahallerini kontrol edecekler”

Alifakı muhtarı: Küçük çaplı hasar var 

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, “Ben de dahil bütün arkadaşlarımız arazide dolaşıyoruz. Şu ana kadar olumsuz bir durum duymadık. Tehlike bir durum iletilmedi” derken, deprem merkezine en yakın köylerden olan Alifakı Köyü’nün muhtarı Burhanettin Top bazı evlerde küçük çapta hasar oluştuğunu duyurdu. Top, “Bazı evlerimizde hasar var. Metruk olan binalar bunlar. Önceki depremde hasar gören binalardaki çatlaklar biraz açılmış görülüyor” diye konuştu.

Manisa’da 22 Ocak Çarşamba günü merkez üssü Akhisar olan 5.4 büyüklüğünde, 25 Ocak’ta da yine merkez üssü Akhisar olan 4.1 büyüklüğünde depremler meydana gelmişti.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.