KentManşetTürkiye

Manifestolara girdi ama sonuç hüsran: Şehir Beratı alan kent sayısı ‘0’

0

ANKARA- Büyük reklamlarla duyurulan ve haberlere konu olan 2023 çevre ve şehircilik hedefi hüsranla sonuçlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 11 maddelik şehircilik manifestosunda yer alan ve 2023 kalkınma planına eklenen “Medeniyetimizi Yaşatan Şehir Beratı” ve “Özgün Mahalle Sertifikası” hedefleri lafta kaldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe kitapçığında “Medeniyetimizi Yaşatan Şehir Beratı” alan şehir sayısı 0”, “Özgün Mahalle Sertifikası alan şehir sayısı 0” olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın manifestoyu ilk açıkladığı yıl 2019 idi.

Hedef küçüldü

“Medeniyetimizi Yaşatan Şehir Beratı” alan şehir sayısı için 2022 tahmini 12 iken 2022 sonunda bu beratı alan hiçbir şehir olamayınca Bakanlık hedefi de küçülttü. Bu beratı alan şehir sayısı 2023 için altı olarak belirlendi. “Özgün Mahalle Sertifikası” alan mahalle sayısında ise 2022 hedefi 26 idi. Ancak 2022 yılı sonu tahminine bu sayı “0” olarak belirlenince,  2023 hedefinde de sayısı altı olarak güncellendi.

Bakan Kurum ‘ödüllendireceğiz’ demişti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2019’da katıldığı Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) düzenlenen “4’üncü Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları”nda “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı şehircilik manifestosunda şehirlerimize ve mahallelerimize ilişkin ‘Medeniyetimizi Yaşatan Şehir Beratı’ ve ‘Özgün Mahalle Sertifikası’ verilmesine dair kılavuzlarımızı hazırlıyoruz. Çok yakında; medeniyet değerlerimizi, yatay mimariyi, komşuluk ilişkilerini, geleneklerimizi yaşatan şehirlerimizi ve mahallelerimizi belirleyeceğiz ve ödüllendireceğiz” demişti.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.