Kategoriler: Kültür-SanatManşet

Mamut Art Project: “Senin sanatın, senin sergin”

Genç ve gelecek vaad eden sanatçılara kariyerlerinin başında, kendilerine ait bir alanda eserlerini sergilemelerine imkan tanıyan Mamut Art Project’e katılım için sanatçı başvuruları 1 Nisan 2013 Pazartesi gününe kadar kabul edilecek.

 

Başvuru Tarihleri: 25 Ocak 2013 - 1 Nisan 2013 Sergi tarihleri: 16-19 Mayıs 2013 Ön gösterim davet gecesi: 15 Mayıs 2013 (Davetiyesiz girilemez) Sergi Saatleri: 11:00 - 20:00

Senin sanatın senin sergin” sloganıyla hareket eden, 40 sanatçının yaklaşık 10’ar metrekare sunum alanında 5 gün boyunca eserlerini sergileyeceği projeye yapılan başvurular; Ali Akay, Nil Yalter, Mustafa Taviloğlu, Marcus Graf ve Sedat Öztürk’ten oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Sergide yer almaya uygun bulunan sanatçılar 5 Nisan 2013 günü açıklanacak.

Seçilen bağımsız sanatçıların eserlerini sergilediği The Artist Project (Kanada) ile sergilenen tüm sanat eserlerinin belirlenmiş bir fiyatın altında satıldığı Affordable Art Fair’in bir sentezi sayılabilecek Mamut Art Project, 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda 11:00 – 20:00 saatleri arasında sergilenecek.

Proje ve katılım için aranan koşullar hakkında bilgi veren Mamut Art Project Kurucu Ortağı Seren Kohen; “Yolun başındaki genç sanatçılar, fırsat verilmediği için kendilerini, işlerini ve dolayısıyla yeteneklerini tanıtma imkanına zor ulaşıyor. Bazıları zorluklardan bıkıp vazgeçiyor; bazıları ise uğraşsalar da bu şans onlara hiç sunulmuyor. Genç sanatçılar ve sanata yatırım yapmak isteyenleri aynı platformda buluşturacak bu yenilikçi proje ile Türkiye’nin sanat alanındaki temel boşluklarından birini dolduracağımıza inanıyoruz. Bu çıkış noktasından hareketle; kabul edilecek sanatçıların, sanat dünyasına yeni açılan sanatçılar olmasına dikkat edeceğiz. Mamut Art Project’in, hem sanatçıların hem de sanata yatırım yapanların ilgi göstereceği, yeni yeteneklerin keşfedileceği sürdürülebilir bir proje olacağına yürekten inanıyoruz.” dedi.

Proje kendisini şöyle tanımlıyor. “Bugün, göz önünde olan, daha sıkça rastladığımız eserler, çoğunlukla tanınmış, isim yapmış sanatçılara ait olduğundan, etkilendiğimiz ve beraber yaşamak istediğimiz eserlere sahip olmak da yüksek maliyetler yüzünden neredeyse imkansızlaşıyor. Mamut Art Project’te ise uygun fiyatlı eserler sergilenip, eserlere bir fiyat limiti uygulanacaktır. Bu sayede de sanatseverlere iyi fiyata, orijinal ve özgün eser satın alma imkanı sağlanacak.”

Sergide sanatçılardan kira alınmayacak, ve her birine yaklaşık 10 metrekare sunum alanı verilecek. 5 gün sürecek olan sergide (özel gösterim günü dahil) sanatçılara eserlerini sergileyebilecekleri uluslararası fuar standartlarında ortam sağlanacak. Üstelik, eser satışlarından alınacak komisyon düşük tutulacak. Serginin özel gösterim gecesinde, bir çok galeri sahibi, koleksiyoner ve küratör sergiye davet edilecek.

Detaylı bilgi için www.mamutartproject.com sitesi ziyaret edilebilir.

Milliyet Sanat, Yeşil Gazete

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi