DünyaManşet

Malezya Başbakanı: Uçak Hint Okyanusu’na düştü, kurtulan yok

0

8 Mart’ta ortadan kaybolan ve o günden beri haber alınamayan Malezya Havayolları’nın MH-370 sefer sayılı uçağıyla ilgili olarak Malezya Başbakanı Necip Rezak bugün bir açıklama yaptı. Rezak, ellerindeki verilen ışığında uçağın Hint Okyanusu’nun güneyine düştüğünü belirlediklerini, uçaktaki yolcularının hepsinin öldüğünü ve derin üzüntü duyduklarını söyledi.

malaysian-plane-hacked

Rezak, Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken kaybolan uçağın Hint Okyanusu’na düştüğüne dair uydu bilgilerinin İngiliz havacılık yetkilileri tarafından aktarıldığını söyledi.

Malezya Havayolları’nın, MH-370 sefer sayılı uçakta bulunan 239 kişinin ailelerine gönderdiği telefon mesajında şöyle dediği bildirildi:

“MH370 sefer sayılı uçağın kaybolduğunu ve uçaktakilerin hiçbirinin kurtulamadığını varsaymak zorundayız. Uçağın, Hint Okyanusu’nun güneyinde düştüğünü gösteren delilleri kabul etmek zorundayız.”

Ne olmuştu?

239 yolcusuyla 8 Mart’ta Kuala Lumpur’dan Pekin’e doğru yola çıkan MH370 sefer sayılı Boeing 777 uçağı, uçuşun birinci saatinde radardan yok olmuş, buna neyi yol açtığı ve uçağın akıbeti bugüne kadar ortaya çıkarılamamıştı.

Kuzey Ekvator’dan Hint Okyanus’a uzanan alanda binlerce kilometre aranmış, son olarak bu sabah Çin haber ajansı ‘Xinhua’, Çin’in ‘Ilyushin IL-76’ uçağının Hint Okyanusu’nda iki yüzen objeye rastladığını açıklamıştı.

(Reuters/Yeşil Gazete)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.