Pembe trambüs hizmete girdi: “Toplumda ayrımcılık yapılıyor, ulaşımı zorlaştırır”

Malatya İnönü Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup kız öğrencinin “pozitif ayrımcılık istiyoruz” diye başlattıkları kampanya sonucu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından çalışmalarına başlanan ve yalnızca kadınların kullanacağı pembe trambüs hizmete girdi.

Ferdi Durdu’nun Habertürk’te çıkan haberine göre, çevresi papatyalarla süslenen pembe renkli 2 trambüs seferlerini yapmaya başladı. Trambüslerin şoförlüğünü de kadınlar yapıyor.

“Güzel ama toplumda ayrımcılık”

Pembe trambüsün ilk gününde ilginç durumlar da yaşandı. Kadın şoförler ve görevliler, pembe trambüse binmek isteyen erkeklere, “Bu trambüs sadece bayanlara özel” dedi. Erkek yolcular uyarı ve kısa bir şaşkınlığını ardından pembe trambüsten indi. Eşiyle, kız çocukları ve kadın yakınlarıyla trambüse binmek isteyen erkekler de araca alınmadı. Kadınların bir kısmı kendilerine sağlanan ayrıcalıktan dolayı memnun olduklarını ifade ederken, bir kısmı da uygulamanın güzel olduğunu ancak “toplumda ayrımcılık” yapıldığını, bunun ulaşımı daha da zorlaştıracağını söyledi.

Günde 8 sefer

Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İnönü Üniversitesi’nde öğrenim gören kız öğrencilerin yoğun talepleri doğrultusunda pembe trambüslerin hizmete girdiği, iki adet trambüsün günde sekiz sefer yapacağı kaydedildi.

 

(Habertürk)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

[İklim Masası] COP29 kararları zayıf: “Jeopolitik gelişmeler iklim eylemini yavaşlatıyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde (tam adıyla 29....

EN ÇOK OKUNANLAR