LGBTİ+Manşet

Malatya’da bir ilk: 22 Haziran’da LGBTİ Onur Yürüyüşü

0

Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi 22 Haziran Pazar günü saat 16.00’da “LGBTİ Onur Yürüyüşü” düzenliyor.

26 malatya...

8 Mart ve 1 Mayıs’ta gökkuşağı bayraklarıyla alana çıkan LGBTİ aktivistleri, Malatya Eğitim-Sen İl Binası önünden Soykan Parkı’na yürüyecek. Yürüyüşe Elazığ, Antep ve İstanbul’dan da katılımlar olacak.

Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi’nden Emir Çoban kaosGL.org’a yürüyüş hazırlıklarını ve çağrılarını aktardı. Malatya’da yapacakları yürüyüşün tarihe geçeceğini söyleyen Çoban ekledi:

“Bir avuç da olsa yürüyüş etkisi büyük!”

Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi’nden Emir Çoban

Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi’nden Emir Çoban

“Malatya’daki arkadaşlarımızın çoğunun İstanbul’a Pride’a gitme şansı yok. Biz de burada bir Onur Yürüyüşü yapmak istedik. Öte yandan Malatya önemli bir geçiş noktası. Buradaki en ufak bir kıvılcımın diğer yerlere etkisi büyük oluyor. Yürüyüşümüze belki binlerce kişi katılmayacak, bir avuç insanın emeğiyle çok az kişi yürüyeceğiz. Ancak bu yürüyüşle Kürdistan’da da ibnelerin olduğunu, zırıl zırıl sokaklarda olduğumuzu bir kez daha haykıracağız.”

“Ne yalnız ne de yanlışız”

Çoban, gerçekleştirecekleri yürüyüşle Malatya ve bölgedeki LGBTİ’lerin cesaretleneceğini, mücadele verilebileceğini ispatlayacaklarını söylüyor. Çoban’ın yürüyüşe katılmak isteyen ancak çekinenlere ise bir çağrısı var:

“Ne yalnızız ne de yanlış. Bizler hasta, sapkın, günahkar, suçlu değiliz. Varız. Bir aradayız. Birlikte güçlüyüz!”

Haber: Yıldız Tar

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.