Editörün SeçtikleriManşetTürkiyeVideo

Malatya’da arama kurtarma çalışmaları sürüyor: 74 kişinin olduğu binadan altı kişi sağ çıkarıldı

0
Malatya
Malatya - Fotoğraf: Metin Yoksu

Video haber: Metin YOKSU

*

Merkez üssü Kahramanmaraş‘ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremde etkilenen on ilde son açıklamalara göre; can kaybı 2316’ya yükseldi. Depremin ardından artçılar yaşanmaya devam ediyordu ancak artçıların ardından Kahramanmaraş merkezli yeni bir deprem daha meydana geldi. Son deprem 7,6 şiddetinde yaşandı. Sarsıntı birçok ilden hissedildi. Depremin en çok hissedildiği şehirlerden biri de Malatya oldu. Malatya aynı zamanda yoğun kar yağışı nedeniyle oldukça zorlu saatler geçiriyor.

Malatya, depremden bu yana arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Çöşnük Mahallesi Muhtarlığı‘nın yanında bulunan Hakimbey Apartmanı’nda da çalışmalar sürüyor. Mehmet Buyruk Caddesi’nde yer alan apartmanda 28 daire bulunuyor ve içeride 74 kişi olduğu belirtiliyor.

Apartmandan şu ana kadar altı kişi sağ çıkarıldı. Ancak enkazdan vatandaşların cansız bedenleri de çıkarıldı. Bölgede bekleyiş sürüyor. Bir yandan artçılar meydana geliyor ve artçılar sırasında arama kurtarma ekipleri çalışmalara ara veriyor.

Öte yandan verilen araların ardından mahalleli gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Bir yandan da özel harekat polisleri enkazda arama kurtarma çalışmaları sürdürüyor. Ancak polislerin enkaz kaldırma çalışmalarına dair bilgileri olmadığı için çalışmalarda aksamalar yaşanıyor. Enkazdaki kolonların kaldırılması bölgedeki bir inşaat teknikerinin verdiği teknik bilgiler sayesinde sağlanabildi.

Malatya - Fotoğraf: Metin Yoksu

Malatya – Fotoğraf: Metin Yoksu

Yaklaşık bir saat önce bölgeye kalabalık bir arama kurtarma ekibi geldi ve sismik sinyaller almak için çalışmalar sürdürülüyor.

Ayrıca bölgede vatandaşların bekleyişleri de devam ediyor. Yurttaşlar enkazdan gelecek haberleri yıkılan binaların kenarlarından izliyor. Kimi torununu kimi kardeşini. bekliyor.

Bölgede dağıtılan AFAD çadırlarının ise yetersiz olduğu görülüyor. Karlarla kaplı ilçede vatandaşlar yaktıkları ateşlerle ısınmaya çalışıyor.

Malatya - Fotoğraf: Metin Yoksu

Malatya – Fotoğraf: Metin Yoksu

Hakimbey Apartmanı önünde enkazdan bir haber bekleyen vatandaşlardan biri de Şabattin Apo:

“Torunum, eniştem enkazın altında. Saat 4.30’ta oldu. 06.00’da buraya yetiştim. Altıdan beri buradayım. Çalışmaya devam ediyorlar. Herkes el atıyor. Kurtarma çalışmaları çok hızlı ilerlemiyor. AFAD ekibinde zayıflık var. İkinci sallanmada yan binaların hasar almasından dolayı can güvenliklerinden dolayı ara verdiler. Bu binada 28 daire vardı. Tahminimce [Enkaz altında] 75-80 kişi vardır.”

You may also like

Comments

Comments are closed.