EnerjiManşet

Malatya Belediyesi’nden güneş enerjisi atağı

0

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Trambüs Bakım İstasyonu’nun çatısında kurduğu Güneş Enerji Santrali’nden 3 ayda 45 bin lira değerinde elektrik üretti.

47

Konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı kontrolörlüğünde, Trambüs Bakım İstasyonu çatısına kurulan Güneş Enerji Santrali tamamlanarak 3 ay önce hizmete girdi. 3 bin m2’lik Fotovoltaik panel kapasitesine sahip Güneş Enerji Santrali’nde hizmete girdiği 3 aylık dönem içerisinde 115 bin kw/h dolayında elektrik üretimi gerçekleştirildi. Üretilen elektriğin parasal değeri ise yaklaşık 45 bin lira civarında.

Şebeke bağlantılı 345 kWp gücündeki santral sayesinde Trambüs Bakım İstasyonu’nun tüm elektrik ihtiyacı karşılanırken, artan enerji ise trambüs hattına veriliyor. Güneş Enerji Santrali’nin yıllık üretim miktarı ise ortalama 454 bin kW/h civarında. Daha önce mevcut çöp sahasında Çöpgaz Elektrik Enerji Santrali kurarak elektrik üretimine başlayan, ardından Malatya Çevre Entegre Tesisi çalışmalarını başlatan Malatya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Güneş Enerji Santrali ile güneşten elektrik üretiyor.

 

(Enerji Enstitüsü.com)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.