DünyaLGBTİ+Manşet

Macaristan’ın homofobik milletvekili eşcinsel seks partisinde yakalandı

0

Macaristan‘da eşcinsel evlilikleri yasaklayan değişikliğin mimarı olan Avrupa Parlametosu (AP) Milletvekili Jozsef Szajer ülkede düzenlenen bir seks partisinde olduğu öğrenildi.

BBC Türkçe‘nin haberine göre, partiye düzenlenen polis baskınında pencereden atlayan ve yakındaki bir kanalizasyon borusundan kaçmaya çalışan Macaristanlı politikacı polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Szajer’in sırt çantasında uyuşturucu bulunduğu da açıklandı. Muhafazakar siyasetçi görevinden istifa etti.

Belçika medyasının aktardığına göre, 27 Kasım Cuma akşamı 22.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının olmasına rağmen, polis Brüksel Steenstraat‘ta izinsiz parti düzenlendiği ihbarını aldı.

Fotoğraf: Belga

Partiden muhafazakar milletvekili çıktı

Polis, eşcinsel barın birinci katında düzenlenen partiyi sonlandırmaya gitti. Olay yerine varıldığında partinin yaklaşık 25 kişinin katıldığı eşcinsel bir seks partisi olduğunu görüldü.

Partinin katılımcıları arasında ise son dönemde LGBTİ+ karşıtı görüşleri nedeniyle eleştiri oklarını üzerine çeken Macaristan Başbakanı Viktor Orban‘ın partisine mensup Avrupa parlamenteri Jozsef Szajer de vardı. Ayrıca, partide iki üst düzey Avrupa Birliği (AB) diplomatının da bulunduğu ortaya çıktı.

Macaristan milletvekili penceren atlayıp kanalizasyon borusundan kaçmaya çalışsa da polis tarafından yakalandı. Üzerinde kimlik olmadığını söyleyen Szajer, gözaltına alınınca diplomatik dokunulmazlığı bulunduğunu söyleyerek karara itiraz etti.

Brüksel Savcılığı, politikacı Szajer’in çantasında uyuşturucu hap da bulunduğunu bildirdi. Ancak, Jozsef Szafer uyuşturucunun kendisine ait olmadığını uyuşturucu hapı çantasına kimin koyduğunu da bilmediğini söyledi.

Partiye katıldığını itiraf etti

Szajer konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada Brüksel’deki özel partiye katıldığını itiraf ederek şunları söyledi:

Partideydim. Polis kimlik sordu. Yanımda kimliğim olmadığı için AP üyesi olduğumu söyledim. Polis sözlü uyarıda bulundu ve beni evime götürdü.

Macar milletvekili hakkında uyuşturucu bulundurduğu ve koronavirüs önlemlerini ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Görevinden istifa etti

Eşi, ailesi ve seçmenlerden özür dileyen siyasetçi, AP üyeliğinden istifa ettiğini “Covid-19 kısıtlamalarını ihlal ettiğim için pişmanlık duyuyorum. Cezam neyse razıyım. Milletvekilliğinden istifa ederek, siyasi ve kişisel sonuçları üstlendim” sözleriyle açıkladı. 

Jozsef Szajer kimdir?

1961 doğumlu Macar politikacı, Başbakan Orban‘ın liderliğindeki Fidezs Partisi’nin önde gelen isimlerinden. Aynı zamanda partinin kurucularından da olan Szajer, 16 yıldır da AP üyeliği yapıyordu.

Kendisi, Macaristan anayasasında eşcinsel evlilikleri sınırlayan ve evliliği sadece kadın ile erkek arasında tanımlayan bir isim. Szajer, hükümetin muhafazakar uygulamalarında katkısı olduğunu ve anayasa değişikliği önerisini kendisinin yazdığını da her fırsatta dile getiriyor.

Ancak, yaşanan bu olayın geleneksel aile değerleri için kampanya yürüten ve eşcinsellerin evlat edinmesinin yasaklanması önerisinde bulunan Fidezs Partisi için ağır bir darbe olduğu düşünülüyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.