Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Maça, sinemaya ve konserlere girişte aşı şartı gelebilir

0

Hükümetin koronavirüs aşısı olunması için maçlara, tiyatroya, sinemaya, konsere girişte aşı şartını getirmeyi tartıştığı ileri sürüldü.

Gezici aşı ekibinin ise özellikle illerin taşralarına ulaşmak için daha yoğun çalışacağı belirtildi.

Etkinliklere girişte yeni şart

Hürriyet‘ten Nuray Babacan‘ın haberine göre, aşı kampanyasına ilginin azalmaması için pozitif ayrıştırma uygulanacak.

Maçlara, tiyatroya, sinemaya, konsere aşısı olanların gitmesine ilişkin planlama tartışılırken, böylece aşıya ilgisinin az olduğu kabul edilen 18-35 yaş grubunun aşılanma programına dahil edilmesi hedefleniyor.

Yapılan toplantılarda da gelecek üç ay içerisinde en az 15 milyon kişiye daha aşı yapılması gerektiği, bunun sağlanması durumunda sonbahara güvenli girileceği kaydediliyor.

Aşı olanların bir ay sonra ikinci dozlarına sıra geldiğinde günlük aşı sayısının 2 milyon doza çıkması gerektiği, aksi durumda aşılama oranında gerileme olacağının da altı çiziliyor.

Gezici aşı çalışmalarına ağırlık

Öte yandan, bazı illerde dar kapsamlı olan gezici aşı ekibi, özellikle illerin taşralarına ulaşmak için daha yoğun çalışacağı belirtildi.

Gezici aşı çalışması, sağlık il müdürlükleriyle birlikte yürütülecek. Yaylalar, seralar ve tarlalar için gezici ekipler oluşturulup, cami girişleri ve büyük pazar yerlerine aşı standı kurulabilecek. Tarım işçileri ile büyük yol şantiyelerine de ekip gönderilebilecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.