DünyaKadınManşet

Maç izlemek isteyen İranlı kadınlara saldırı

0

İran’da stadyumda futbol maçı izlemek isteyen kadınlara güvenlik güçleri saldırdı. Çok sayıda kadın yaralı, en az iki kadın gözaltında.

İran’da, İran ile Suriye arasındaki futbol maçını izlemek için stada girmeye çalışan kadınlar saldırıya uğradı. Uluslararası Af Örgütü’nün İran araştırmacısı Mansoureh Mills saldırı ile ilgili olarak, “Bir kez daha İranlı yetkiler kadınlara basit bir futbol sevgisi yüzünden zulmediyor” dedi.

Ülkede kadınların futbol maçı izlemesi yasak. Ancak İran Futbol Federasyonu kadınların bilet almasını engellememişti. Kadınların biletleri satın almasının ardından  Federasyon ertesi gün hiç bir açıklama yapmadan kadınların bilet alma opsiyonunu engelledi.

‘Suriyeli kadınlar stada girdi’

İranlı kadınların stadyuma girmesi güvenlik kuvvetlerinin şiddetli müdahalesiyle engellenirken Suriyeli kadınların stadyuma girmesine ise izin verildi. Kadınlardan en az ikisi gözaltına alınırken, saldırıya uğrayan kadınların akıbeti ile ilgili henüz net bir bilgiye ulaşılmadı. Olayla ilgili röportaj yapan kadınlar da saldırıya uğradı.

Kadınlardan biri ağlayarak güvenlik güçlerinin “kadınlardan birinin göğsüne ayağını koyduğunu, telefonunu zorla aldığını ve çantasını kopardığını” söyledi. Güvenlik güçlerinin kendilerine topluca saldırdığını söyleyen kadınlar, yerlerde sürüklediklerini anlattı.

Geçen yıl da maçları izlemek isteyen çok sayıda kadın gözaltına alınmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.