LGBTİ+ManşetTürkiye

LoL Türkiye, Onur sezonu simge paketini paylaşırken LGBTİ+ oyuncuları anmadı

0

Riot Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan video oyunu League of Legends, (LoL) bu yıl 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün’de Onur Ayı sonuna kadar sürecek olan simge paketini duyurdu.

LoL Türkiye web sitesi ise Onur sezonu simge paketini paylaşırken, LGBTİ+’ları anmadı ve sezonu “Renk Şenliği” şeklinde tanımladı.

‘Onur sezonumuza başlıyoruz’

Kaos GL‘de yer alan habere göre, Riot Games web sitesinde simge paketini şöyle duyurdu:

Bu nedenle, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi ile Mücadele Günü’nden (IDAHOTB) başlayarak, LGBTQİA + oyuncularını ve topluluklarını kutlamak ve desteklemek için Onur sezonumuza başlıyoruz.”

Ancak, kurumsal Türkiye web sitesinde ise Onur sezonu oyunu “Renk Şenliği’ni kutlama zamanı geldi çattı! Mayıs ve Haziran ayları boyunca kuzey yarım kürenin dört bir yanını saran baharın farklı renklerini, tüm Riot oyunlarına getireceğimiz ücretsiz kişiselleştirme içerikleriyle kutlayacağız” şeklinde LGBTİ+ oyuncular anılmadan ve neden mayıs, haziran aylarında kutlandığı belirtilmeden duyuruldu.

Bahadır Güven’den açıklama

Riot Games Türkiye’den Bahadır Güven, konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Güven, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle oyunculara ulaşan tüm içeriklerimizin hepsi merkez ofis ve bölgesel ofislerin işbirliği ile ortaya çıkıyor. Görevimiz oyuncularımızın ihtiyaçlarını ve global içeriklerin yerel kurallar çerçevesinde nasıl yayınlanabileceği ile ilgili merkez ofisle sürekli konuşmak.

TR ofisinde kimse ayrımcı tutumda olamaz, ve içerikleri bu doğrultuda etkileyemez. Sesinizi duyurduğunuz ve savaştığınız için sağ olun. Ancak bazı yorumlarınız özellikle her içeriğin sizlere ulaşması için gece gündüz çalışan beni ve ofiste bu proje üzerinde çalışanları üzdü.

Tutkunuzu ve bu yaklaşımınızı çok iyi anlıyoruz ama acımasız bazı yorumlar gerçekten dokundu. Yerelleştirme kararları bölgelerin bağlı olduğu ülke kurallarına göre hukuk departmanı ve merkez ofis yönlendirmesi ile yapılıyor. Bu şekilde de devam etmek durumunda.”

Dot Esports’ta yayınlanan bir haberde ise, Riot Games’in konuyla ilgili sorulara “yerel yasalara uymak amacıyla” şeklinde cevap verdiği belirtildi. Ancak, konunun hangi yerel yasalara dayandırıldığı açıklanmadı.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.