DoğaManşet

Likya Yolu’nu ortaya çıkaran Kate Clow, yürüyüş sırasında kayboldu

0

Antalya’dan Fethiye’ye uzanan 535 kilometrelik Likya Yolu’nun keşfedilmesinde büyük katkısı olan İngiliz tarihçi Kate Clow, dün akşam arkadaşlarıyla yaptığı kamp sonrasında çıktığı yürüyüşte kayboldu.

Clow, yaptığı çalışmalar ile Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotasının güzergahını ortaya çıkarmış ve yaptığı işaretleme çalışmalarıyla bu yolu tüm doğa severler ile paylaşmıştı.

Bununla ilgili ‘Likya Yolu’ isimli kitabı kaleme alan Clow’un çabaları sayesinde bu rota şu anda dünyanın en önemli 10 yürüyüş parkuru arasında gösteriliyor.

Fotoğraf: Advenport

Yolunu kaybetti

1997 yılında Türk vatandaşlığına geçip ‘Kardelen Karlı‘ ismini alan İngiliz tarihçi Kate Clow, beraberinde Andrzej Leszek Wielochowski ve Onur Dumlupınar ile dün sabah Kemer ilçesine bağlı Beycik Bükü‘nde kamp yaptı.

Burada yanındaki arkadaşlarından ayrılan ve Likya Yolu’nda yürüyüşe çıkan Clow, saat 12.00 sularında arkadaşlarını arayarak, yolunu kaybettiğini, suyunun bittiğini, ancak yolunu bulabileceğini söyledi.

Fotoğraf: Beycik Bükü

Jandarmayı aradılar

Hava kararınca yolunu bulamayan Kate Clow’un, Antalya’daki arkadaşları saat 21.30 sularında Tekirova Jandarma Komutanlığı‘nı arayarak kayıp ihbarında bulundu.  Ekipler, yaklaşık 3 saatin sonunda Kemer’e bağlı Tekirova Mahallesi’nde bulunan Likya Yolu üzerindeki dere yatağı içerisinde Kate Clow’u yorgun ve susuz halde buldu.

Jandarma ekipleri ilk olarak yanlarında getirdikleri suyu verdikleri Kate Clow’un sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Clow ve arkadaşları sabaha karşı Tekirova Jandarma Karakolu’na getirildi.

 

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.