LGBTİ+Manşet

LGBT’ler “Gezi” sonrası her yerde: Taksim’de, Mersin’de ve Dersim’de

0

Dersim’de ilk kez LGBT yürüyüşü yapıldı. Homofobiye, transfobiye, nefret cinayetlerine ve tüm toplumsal sorunlara karşı yürüyen, danslarıyla itiraz eden LGBT’ler, “Birlikte mücadele ettiğimiz yoldaşlarımızla cinsiyet özgürlükçü, homofobi ve transfobi karşıtı ortak zeminde buluşmak istiyoruz” dedi.

paylaşmak için tklynz / click for to share

Munzur Festivali için Dersim’e gelen LGBT’ler, homofobiye, nefret cinayetlerine, barajlara, yeni karakolların yapılmasına karşı yürüyüş yaptı.

Dersim’de ilk kez yapılan LGBT yürüyüşünü KeSKeSor LGBT örgütledi. Eyleme Sosyalist Kadın Meclisleri, Yeni Demokrat Kadın, Yurtsever Gençlik, Dutağacı Kolektifi ve Direnişin Ritmleri de destek verdi.

Sanat Sokağı’nda toplanan LGBT’ler, Seyit Rıza Meydanı’na yürüdü. Ritm grubu eşliğinde dans ederek yürüyen LGBT’ler, “Gezi’den Dersim’e eşcinselller her yerde”, “Karakollar yıkılsın devlet altında kalsın”, “HES’ler yıkılsın devlet altında kalsın”, “Hepimiz R.Ç’yiz, hepimiz Dora’yız”, “Transfobik devlet yıkacağız elbet”, “Nefret öldürüyor devlet bunu görmüyor” sloganlarıyla yürüdü. Çevredekilerin büyük bir bölümü eyleme alkışlarla destek verdi.

KeSKeSoR LGBT adına açıklama yapan Şinow Başarır, Gezi direnişinden, Kürt sorunun çözümüne ilişkin başlayan sürece, HES’lerden kentsel dönüşüme kadar bir çok konuya değindi.

(Etha)

 

 

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.