LGBTİ+Manşet

LGBTİ Derneği’nden eşcinsel olduğu için istifaya zorlanan GAP çalışanının davasına çağrı

0

Uluslararası Çeşitlilik Politikaları’nda cinsel yönelim ayrımcılığına karşı mücadele edeceğini duyuran tekstil firması GAP’ın Türkiye şubesinde eşcinsel çalışanın istifaya zorlamasına ilişkin davanın dördüncü duruşması, çarşamba günü 9’uncu İş Mahkemesi’nde görülecek.

Uluslararası tekstil firması GAP’ın Türkiye şubesinde geçen yıl bir çalışan eşcinsel olduğu için homofobik baskıya ve mobbinge maruz bırakılmış, istifaya zorlanmıştı. Şirkette 10 yıl boyunca çeşitli kademelerde görev yapan çalışan, cinsel yöneliminin öğrenilmesinin ardından karşılaştığı tehditler ile cinsiyetçi söylemler nedeniyle işinden ayrılmak zorunda bırakıldığını anlatmıştı.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, İstanbul LGBTİ Derneği’nin girişimleri ile başlayan kampanya kapsamında birçok örgütten LGBTİ aktivisti de davayı takip ediyor.

“Her geçen gün sarsılıyoruz”

İstanbul GAP davası hakkında İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“LGBTİ’ler olarak bizler, doğduğumuz andan itibaren birey, toplum ve devlet tarafından diğer temel hak ve özgürlüklerimizden, anayasanın verdiği haklarımızdan uzak bir biçimde yaşamaya mecbur bırakılıyoruz. Geçtiğimiz süreçte, bu uygulamalara maruz kalan bir arkadaşımız için hak arama mücadelesine girmiş bulunuyoruz. Uluslararası bir tekstil firması GAP’ta, yıllarca çeşitli kademelerde çalışarak emek üreten bir eşcinsel arkadaşımız, 10 yıl boyunca yüksek çalışma performansı nedeni ile terfiler alırken, cinsel yöneliminin öğrenilmesinin ardından ‘Delikanlı ol’ gibi cinsiyetçi nefret söylemleri ile istifaya zorlanmıştır. Yaşama, eğitim, çalışma, barınma ve iletişim haklarımızı bu sisteminden geri almak için mücadeleye devam edeceğiz. Bu haklar temel insan haklarıdır ve anayasal güvence altındadır. Herkesin sahip olması gereken bu hakları talep etmek bir ayrıcalık değil, eşitlik talebidir. Bu anlamda tüm duyarlı dostlarımızı çarşamba günü saat 09.00’da Çağlayan Adliyesi’ne bu hak alma davamızı sahiplenmeye çağırıyoruz.”​

(BirGün)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.