ManşetTürkiye

Leyla Zana’ya 20 yıl hapis istemi!

0

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Leyla Zana hakkında çeşitli tarihlerde yaptığı açıklamalar ve ‘örgüt propagandası olacak şekilde zafer işareti yapması’ gerekçe gösterilerek ‘PKK üyeliği ve propagandası’ iddiasıyla 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Leyla Zana hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 156 sayfalık iddianame, Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamedeki suçlamalar, Zana’nın Demokratik Toplum Kongresi’ndeki faaliyetleri, 2012 yılında yasaklanan Newroz etkinliğine katılması ve 2012 yılında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşma olarak gösterildi.

HDP’li vekil hakkında hazırlanan 3 fezleke olduğunu hatırlatan savcı iddianamede, Zana’nın DTK’nın Diyarbakır Belediyesi Konuk Evi’nde bulunan merkezine birden fazla kez giriş çıkış yapmasını ve toplantılara katılmasını ‘suç tespiti’ olarak gösterdi. Zana’nın hayatını kaybeden PKK’lilerin cenazelerine katılması da iddianame de yer aldı.

8 Mart konuşması da iddianamade

İddianamede yer alan diğer suçlama ise Leyla Zana’nın 2012 yılında Diyarbakır’da valilik kararı ile yasaklanan Newroz etkinliğine katılması oldu. Savcı söz konusu suçlama için, “Güvenlik güçlerinin ihtarda bulunması ve zor kullanmasının ardından dağılmayıp, direndiği, yolu araç trafiğine kapatarak ısrarla Newroz alanına gittiği, BDP seçim otobüsünün üzerine çıkıp örgüt propagandası olabilecek tarzda zafer işareti yaptığı tespit edilmiştir. Şüphelinin bu haliyle terör örgütü üyesi olmamakla birlikte, ‘örgüt adına suç işlemek’ ve ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçlarını işlediği anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

Zana’nın, 2012 yılında Diyarbakır’da düzenlenen ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı konuşmaya da iddianamede yer veren savcı, HDP’li vekilin, ‘Suç ve suçluyu övme’ suçunu işlediğini öne sürdü.

 

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.