Kategoriler: ManşetYaşam

Leyla ile Mecnun ekibinden Taksim’i kurtarma harekatı

Taksim günbegün elimizden alınıyor. Hükümetin, Büyükşehir Belediyesi’nin itirazlara, çözüm önerilerine, alternatif projelere önem verdiği yok. Leyla ile Mecnun dizisinin oyuncuları da bu noktada devreye girdi ve Taksim Gezi Parkı Derneği’nin “Ayağa Kalk” kampanyası kapsamında hazırladığı kurmaca filmde Taksim ve İstanbul’un yeni çehresi için “Leyla ile Mecnun”vari fikirler öne sürdü.

 

Kurmaca filmde dizi oyuncuları biraraya gelerek Taksim ve İstanbul’la ilgili son dönemde gündeme gelen projeleri dizide canlandırdıkları karakterlere uygun şekilde tartışıyorlar. Dizinin oyuncuları  Ahmet Mümtaz Taylan, Ali Atay, Cengiz Bozkurt, Atilla Şendil, Cihan Ercan ve Şafak Pekdemir’in kendi aralarında gerçekleştirdikleri parodi söyleşiden satırbaşları.

Taksim’e Go Kart Pisti

Söze Mecnun’un babası İskender Bey başlıyor.

İskender (Ahmet Mümtaz Taylan – Mecnun’un Babası) : Taksim Gezi Parkı’na topçu kışlası yapacaklarmış. Benim çocukluğumda da vardı. Ne gerek var abi. Go Kart pisti yapsalar daha iyi olur. Topçu Kışlası çok saçma, mesela AVM olsa daha iyi değil mi?

Tarihi Yarımada’ya Disneyland

Mecnun’un babası İskender Bey hızını alamayıp tarihi yarımada için süper bir fikir ile ortaya çıkıyor…

İskender : Ben diyorum ki bu tarihi yarımadayı da şey yapsalar ya, Disneyland. Ben çocuğu ormana mı götüreyim Disneyland’a mı?

Okmeydanı’na Poligon

Sohbet koyulaştıkça fikirler de çeşitleniyor. Okmeydanı’na da Poligon yapılması karara bağlanıyor ekip tarafından.

Mecnuın giriyor araya derken

Mecnun (Ali Atay): Boğaz’a da beton döksünler. Oradan yürünüp karşıya geçilebilir böylece. Trafiği de çözersiniz hem…

Erdal Bakkal (Cengiz Bozkurt): Boğazı tamamen düzleseler de fena olmaz aslında

İskender: O zaman da gemi problemi çıkıyor ortaya. Gemileri ne yapacaksınız?

Mecnun: Arkadan başka bir kanal açılabilir. Marmara’yı göbekten delsinler mesela…

Sıra Taksim Anıtı’nda

İskender: O anıtın orda ne işi var abi? Oraya buz pisti yapsalar ya. Beyoğluna da beton döksün, kapatsınlar, insanlar rahat rahat gezsin mis gibi

13 Nisan Cumartesi günü Taksim Gezi Parkı’na

Sohbette sıra sonunda 13 Nisan tarihinde gerçekleşecek 1. Taksim Gezi Parkı Festivali’ne  geliyor. Taksimde ağaçların kesilmesine, Taksim’in talanına bir son verilmesi için 13 Nisan Cumartesi saat 18:00’de Taksim’i, İstanbul’u seven herkes Gezi Parkı’na davet ediliyor.

Endişemiz odur ki Leyla ile Mecnun ekibinin parodi amaçlı sohbeti devlet ve belediye erkanımızın kulağına su kaçırmamış olsun. Hepsi şakadır, kinayedir, yaptıklarınıza anlam verememiş olmanın şaşkınlığıdır. Şimdiden uyaralım da sonradan bir yanlışa daha mahal vermiş olmayalım.

(Yeşil Gazete)