Kültür-Sanat

Levent Kırca, Altın Portakal’ı reddetti

0

Levent Kırca, Hülya Avşar’ın jüri başkanlığına tepki gösterdi ve Altın Portakal Film Festivali’nin jüri üyeliğinden çekildiğini duyurdu. Bir diğer üye, Kutluğ Ataman ise daha önce aynı gerekçe ile jüriden çekildiğini duyurmuştu.

Radikal’in haberine göre, daha önce Avşar’la ‘İki Genç Kız’ filminde çalışan Ataman’a, festival tarafından jüride Avşar’la çalışıp çalışmayacağının sorulduğu, Ataman’ın ‘Evet’ dediğini, ancak Avşar’ın jüri başkanı olacağının söylenmediği öğrenildi..

Levent Kırca da Avşar yüzünden çekildiğini açıkladı: ”Hülya Avşar’ın sinema ve genel kültürünün yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda akla gelen en son isim o olmalıydı. O yüzden ben jüriden çekiliyorum. Avşar, yakın bir tarihte programına konuk olan bir kardeşimizin ‘Benim adımı Ruhi Su koydu’ ifadesi karşısında ‘Bizi izliyorsa ona el sallayalım’ diyor. Bunun üzerine ‘Hülya hanım Ruhi Su öleli çok oldu, kendisi değerli bir ozanımızdır’ diyorlar. O da ‘Her şeyi bilmek zorunda mıyım?’ diye konuşuyor. Madem her şeyi bilmek zorunda değilse, böyle bir festivale de jüri başkanlığı yapmamalı. Ben Hülya’nın başkanlığını yeni duydum.

Prensip olarak onun başkanlığını kabul etmiyorum. Bu başkan olabilecek kalitede arkadaşlarımız için de çok ciddi bir ayıptır. Yarışma sırasında da sorun çıksın, polemik yaşansın istemiyorum. O yüzden işin başında çekiliyorum”

Yeşil Gazete

You may also like

Comments

Comments are closed.