Kültür-SanatManşet

Leica ile fotoğraf üzerine sohbetler etkinlik serisi başlıyor!

0

Fotoğraf üzerine sohbetler serisinin ilki 10 Ocak saat 18.30’da Leica Store İstanbul’da gerçekleşecek.

Prof. Dr. Özer Kamburoğlu 1964 yılında İstanbul’da doğdu. 1994’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü, Fotoğraf Ana Sanat Dalı’ında lisans eğitimi, 1998’de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü, Fotoğraf Ana Sanat Dalı’nda yüksek lisans eğitimi, 2002’de İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Üniversitesi, Gazetecilik Ana Bilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamladı. Çeşitli dergilerde yazı işleri müdürlüğü, yazı işleri müdür yardımcılığı ve editörlük yaptı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 140’a yakın ödül kazandı.

70’i aşkın makalesi çeşitli dergilerde yayımlandı. 2001’de FIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu) tarafından AFIAP (Artist of FIAP) ünvanı ile onurlandırıldı.

2003’te, İspanya Fotoğraf Konfederasyonu tarafından desteklenen “Photographers Of The End Of Millenium”adlı projede yer alarak “Milenyum Fotoğrafçısı” seçildi.

Fotoğraf ve teknikleri üzerine yazdığı kitapları ve “Mimariler”, “Sepetçiler” ve “Öyküler” adlı albümleri bulunan Kanburoğlu, belgesel filmlerde yönetmenlik ve görüntü yönetmenliği de yapmaktadır.

Servet Dilber, 1975, İstanbul doğumlu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde eğitim gördü. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nden mezun olduktan sonra farklı gazetelerde, magazinde ve kitap projelerinde fotoğraf editörlüğü yaptı.Fotoğrafları Atlas, National Geographic Turkey, Die Zeit, Le Monde, Financial Times ve The Guardian dahil birçok lokal ve uluslararası dergide kullanıldı. Dilber, kültürel ve çevresel konulara odaklanan uzun süreçli fotoğraf projeleri üzerinde çalışmaktadır.

Özer Kanburoğlu ve Servet Dilber eşliğinde, Leica Store İstanbul’un, Şişli- Bomonti Ada’daki merkezinde gerçekleşecek konuşma fotoğraf severlerin katılımına açıktır.

Yeşil Gazete

You may also like

Comments

Comments are closed.