EğitimEmekManşetTürkiye

KYK Borçluları Hareketi’nden uyarı eylemi: Taleplerimiz dinlenmezse Ankara’ya yürüyeceğiz

0
ArtıGerçek

KYK Borçluları Hareketi geçtiğimiz salı günü KYK İstanbul Bölge Müdürlüğü‘nün önünde basın açıklaması yaptı.   

Hareket açıklamada, yapılanın bir uyarı eylemi olduğunu, borçların silinmesi yolundaki talepleri ciddiye alınmazsa konuyu, aralarında sanatçıların, hukukçu ve iktisatçıların da olduğu kişilere taşıyacaklarını ve Ankara‘ya yürüyeceklerini ifade etti.

5 milyon KYK borçlusunun olmasının, aileler hesaba katıldığında 20 milyon vatandaşı ilgilendirdiği belirtilen açıklamada, “gençlerle ilgili yapılan her işlem ateşle oynamaktır” denildi ve milyonların borç sorununa çözüm bulunması istendi.

Açıklamada ayrıca “Türkiye’de eğitimin ücretsiz olduğu”, verilen destek ve krediyle övünüldüğü ancak bunun manipülasyon içerdiği belirtildi ve öğrenciye verilen ücretle ilgili olarak “ne kadarının desteklenip ne kadarının borçlandırıldığının açıklanması” talep edildi.

‘El konacak bir şeyimiz yok’

Açıklamada KYK borçlularının, en temel ihtiyaçlarını karşılamak için devlete borçlandıkları ve Türkiye’de bu durumda milyonlarca insanın olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, devletin mezunlara istihdam yaratma görevi olduğu ancak bunu yerine getirmediği belirtildi. Pek çok yeni mezunun asgari ücretin de altında maaşlarla, sigortasız olarak çalıştırıldığı ifade edilirken, borcunu ödemeyenlerin mallarına el konulmasıyla ilgili olarak “Biz borçlu değil alacaklıyız, aldığımız ücret asgari, icralık hiçbir şeyimiz yok” denildi.

Eylemde “Gençlik gelecek, borçları silecek”, “KYK borçları silinsin”, “Genciz, haklıyız, kazanacağız!” şeklinde sloganlar atıldı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.