EmekManşetTürkiye

Kuzey Star Tersanesinde bir hafta önce sekiz işçinin gazdan zehirlendiği öğrenildi

0

İstanbul Tuzla’da bulunan Kuzey Star Tersanesi‘nde geçen hafta sekiz işçinin gazdan zehirlendiği öğrenildi.

İşçilerin Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı ve gördükleri tedavinin ardından taburcu edildikleri söylendi.

‘İşçilerin durumu ne bilmiyoruz’

Tersanenin gemi inşaatında çalışan iki işçi karbondioksit salımı nedeniyle geminin havuz denilen bölümünde bayıldı. İşçileri kurtarmak için vinç ile kurulan asansörle havuza inen işçiler de gazdan etkilenerek zehirlendi.

DİSK/Dev Yapı-İş sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu paylaşımda bulundu:

Zehirlendiğini için hareketsiz yatan 2 kişiyi kurtarmaya giden işçiyi de eklektik çarpıyor. Akıbetleri ne oldu bilmiyorum. Tersanede hiçbir şey olmamış gibi üretim son hız devam ediyor. Patronlar için işçinin hiç bir değeri yok, dışarda işsiz çok.

1 hafta önce yaşanan olayda işçilerin durumu ne oldu bilmiyoruz, tersane de bir çok işçinin haberi yok haberi olanda işten atılma korkusu ile bir şey söylemiyor olayı tesadüfen gören ve cesaretini toplayıp bugün bizimle paylaşan işçide korktuğu için bugüne kadar bir şey söylememiş.

Bugünkü çalışma düzenin de bu ölümüne çalışma şeklinde biz işçiler tesadüfen yaşıyoruz. Kârından başka bir şey düşünmeyen patronlar için bizim hayatımızın bir önemi yok.
Bizler bu ölüm düzenini ancak örgütlenerek değiştirebiliriz.
Yaşamak ve Yaşatmak İçin Örgütlenelim.”

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.