Hayvan HaklarıManşet

Kuzey Ormanları talanının ardından yeni “domuzlar körfezi”nin adresi İstanbul Boğazı

0

İstanbul Boğazı’nda son 10 günde üçüncü kez domuzla karşılaşıldı. Yaban domuzu bu kez Tophane rıhtımından karaya çıkarıldı.3. Köprü ve 3. Havaalanı inşaatları için Kuzey Ormanları’nın talan edilmesi doğal hayatından kopartılan hayvanlara yaşam alanı bırakmıyor.

8 boğazı yüzerek geçen domuz...

Domuzun karaya çıkartıldığı yere en yakın mesafedeki orman, kuş uçuşu 20-25 kilometre uzaklıkta. Domuz bu alandan denize girdi ya da denize düştüyse, 25 kilometrenin de üzerinde bir mesafeyi yüzerek geçmiş oluyor.

http://youtu.be/7ezxFaywGkM

İstanbul Tophane rıhtımındakiler domuzu kurtarmak için uzun süre uğraştı. Halat atılarak yakalanmaya çalışılan yaban domuzununun bu halatı ısırarak kendini kurtarmaya çalıştığı ancak kıyıdaki insanlardan ürküp yeniden açığa yüzdüğü görüldü. Dalgalar arasındaki domuz bir teknenin yardımıyla kıyıya yönlendirildi, kıyıdan atılan halatlarla karaya çıkartıldı. Bu anları da bir kişi cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Uyuşturucu iğne atılan yaban domuzu belediye ekipleri tarafından hayvan toplama aracına taşınarak Büyükşehir Belediyesi Hasdal Rehabilitasyon ve Veterinerlik Merkezi’ne götürüldü.

Son olarak Tarabya ve Bebek sahillerinden de yaban domuzları karaya çıkarılmıştı. Bebek sahiline yüzerek gelen yaban domuzu bir yalının bahçesine saklanmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.