Kuzey Ormanları talanının ardından yeni “domuzlar körfezi”nin adresi İstanbul Boğazı

İstanbul Boğazı’nda son 10 günde üçüncü kez domuzla karşılaşıldı. Yaban domuzu bu kez Tophane rıhtımından karaya çıkarıldı.3. Köprü ve 3. Havaalanı inşaatları için Kuzey Ormanları’nın talan edilmesi doğal hayatından kopartılan hayvanlara yaşam alanı bırakmıyor.

8 boğazı yüzerek geçen domuz...

Domuzun karaya çıkartıldığı yere en yakın mesafedeki orman, kuş uçuşu 20-25 kilometre uzaklıkta. Domuz bu alandan denize girdi ya da denize düştüyse, 25 kilometrenin de üzerinde bir mesafeyi yüzerek geçmiş oluyor.

http://youtu.be/7ezxFaywGkM

İstanbul Tophane rıhtımındakiler domuzu kurtarmak için uzun süre uğraştı. Halat atılarak yakalanmaya çalışılan yaban domuzununun bu halatı ısırarak kendini kurtarmaya çalıştığı ancak kıyıdaki insanlardan ürküp yeniden açığa yüzdüğü görüldü. Dalgalar arasındaki domuz bir teknenin yardımıyla kıyıya yönlendirildi, kıyıdan atılan halatlarla karaya çıkartıldı. Bu anları da bir kişi cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Uyuşturucu iğne atılan yaban domuzu belediye ekipleri tarafından hayvan toplama aracına taşınarak Büyükşehir Belediyesi Hasdal Rehabilitasyon ve Veterinerlik Merkezi’ne götürüldü.

Son olarak Tarabya ve Bebek sahillerinden de yaban domuzları karaya çıkarılmıştı. Bebek sahiline yüzerek gelen yaban domuzu bir yalının bahçesine saklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

[COP29] 25 ülke ve AB’den ‘Yeni kömüre hayır’ eylem çağrısı

Avustralya'nın 'eylem çağrısı'na ilk yanıt veren ülke olmasının ardından OECD ülkeleri içerisinde yeni kömür santrali inşa eden sadece Türkiye ve Japonya kaldı.

Alaplı’daki doğal gölün bitmeyen çilesi: Şimdi de hafriyat ve moloz yığılıyor

Eski taş ocaklarının çukurunda kendiliğinden oluşan ve içinde yaşayan balıklarıyla canlı bir göl haline gelen Alaplı Gölü'nü yok etme girişimlerine bir yenisi eklendi.

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

[COP29] Petrol zengini Suudi Arabistan müzakereleri sabote ediyor

Suudi Arabistan delegeleri, Bakü'deki iklim zirvesinde fosil yakıtlardan uzaklaşma, adaptasyon, iklim taahhütleri gibi kritik konulardaki müzakereleri her fırsatta engelliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR