Doğa MücadelesiManşet

Kuzey Ormanları Savunması’ndan Cengiz Holding önüne davet

0

Kuzey Ormanları Savunması bu akşam 19.00’da (26 Eylül 2016 Pazartesi) bütün yaşam savunucularını yaşam düşmanlarına karşı Altunizade – Cengiz Holding önüne davet ediyor.

34

IGA konsorsiyumu olarak bilinen Cengiz İnşaat, Kolin, Mapa, Kalyon ve Limak şirketlerinin 3. havalimanı için Tekirdağ – Saray Safaalan’da taş ocağı açmak istedikleri alanda davanın sonucunu beklemeksizin ormanı kesmeye dalacaklarını ve bu bölgenin aynı zamanda kısa süre önce köylüler ile birlikte forum gerçekleştirmek için kamp yaptıkları yer olduğunu belirten Kuzey Ormanları Savunması aktivistleri, “Ulaşım projeleri kisvesi altında rant amaçlı yeni bir İstanbul şehri kurmak için Kuzey Ormanları’nı yapılaşmaya açarak katletmeye ve İstanbul’un nefesini kesmeye kasteden üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı şantiyeleri artık sadece İstanbul’da doğayı ve insanları öldürmüyor. Şantiyelerin bitmek bilmeyen ihtiyaçları Tekirdağ’a kadar uzanmaya başladı” şeklinde görüşlerini belirtiyor.

Kuzey Ormanları Savunması tarafından yapılan çağrının metni şu şekilde;

35

“26 Eylül Pazartesi 19.00’da yaşam düşmanı Cengiz Holding önüne!

Onlar börtü böceğin, insanın, emeğin, yaşamın düşmanı. Artvin’den Soma’ya, Dersim’den Karabiga’ya Anadolu’nun dört bir yanında talan projelerinin yanı sıra, ortak girişimleri IGA’nın yürüttüğü 3. havalimanı projesi ile İstanbul’un, tüm Marmara’nın akciğerleri olan Kuzey Ormanları’nın canına okuyorlar.

Gözleri doymuyor, doymadıkça saldırıyorlar. Şimdi de 3. havalimanı projesine hammadde sağlamak için Tekirdağ – Saray’da Safaalan’da ormanlık alana Patlatmalı Granit Taş Ocağı ve Eleme Tesisi açarak 200 dönüm ormanlık alana gözlerini diktiler.  Açılan davanın sonucu dahi beklenmeden kesim için kolları sıvadılar.

Cengiz İnşaat’ın, İGA’nın, katil projelerin karşısında, Saray’da yaşamı savunan dostlarımızın yanındayız! İstanbul’a, tüm Trakya’ya nefes olmak için yaşamın düşmanlarına karşı herkesi 26 Eylül Pazartesi saat 19.00’da Üsküdar – Altunizade’de bulunan Cengiz Holding önüne bekliyoruz.

You may also like

Comments

Comments are closed.