DünyaManşet

Kuzey Kore’den yeni bir füze denemesi: Balistik füze Japonya Denizi’ne düştü

0

Kuzey Kore yerel saatle Çarşamba günü 02:47 sıralarında Japonya yönünde bir balistik füze denemesi gerçekleştirdi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan sözcü Albay Robert Manning, fırlatmaya ilişkin yaptığı açıklamada, bunun kıtalararası bir balistik füze olduğunu açıkladı. Füzenin Kuzey Kore’deki Sain Ni’den fırlatıldığı ve 1000 kilometre mesafe kaydettikten sonra Japonya Denizi’ne düştüğünü belirtti. Manning, fırlatmayla ilgili ileri değelendirmenin ülkeler arası bir şekilde devam ettiğini de aktardı.

Japonya Savunma Bakanı da balistik füzenin, münhasır ekonomik bölgeye düştüğünü açıkladı. Japon medyası füzenin yaklaşık 50 dakika süresince havada kaldığını bildiriyor.

Güney Kore haber ajansı da Kuzey Kore’nin balistik füze fıtlattığını duyurdu. Askeri yetkililere dayandırılan haberde füzenin Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’ın kuzeyinden fırlatıldığı belirtildi. Balistik füze denemesinin ardından Güney Kore de askeri tatbikat gerçekleştirerek Pyongyang’a karşılık verdi.

Son olarak 15 Eylül’de orta menzilli balistik füze denemesi yapan Kuzey Kore, geçtiğimiz günlerde ABD tarafından “teröre destek veren devletler” listesine eklenmişti.

Washington yönetimi Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımların artacağını açıklamıştı. Pyongyang ABD’nin kararının “ciddi provokasyon” olduğunu belirterek yaptırımların hiçbir zaman işe yaramayacağını açıklamıştı.

 

(BBC Türkçe, DW Türkçe)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.