DünyaManşet

Kuzey Kıbrıs’ta 2 milyon TL elektrik borcu olan İçişleri Bakanlığı’nın elektriği kesildi

0

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Kubilay Özkıraç, İçişleri Bakanlığı’nın kuruma yaklaşık 2 milyon TL borcu olduğunu söyleyerek, bakanlığın enerjisini kestiklerini açıkladı.

EL-SEN ve Sendikal Platform, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

‘Borcu olan herkesin ödemesi gerekiyor’

Konuşmalarda, kuruma borcu olan herkesin borcunu ödemesi gerektiği, kuruma yüksek miktarlarda borcu bulunan kurum, kuruluş ve işletmelerin elektriğinin kesileceği söylenerek, amacın KIB-TEK’e sahip çıkmak olduğu belirtildi.

Açıklamada, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, EL-SEN Genel Sekreteri Ersan Kaşif, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Akademisyen Hasan Ulaş Altıok ve EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç konuşma gerçekleştirdi.

‘Kurum yeni bir genelge çıkardı’

Kıbrıs Postası’nın aktardığına göre KIB-TEK tarafından çıkarılan genelgeyle bir dönem faturasını ödemeyenlere elektrik satılmayacağını belirten Bıçaklı, Bir dönem borcu olanın elektriği kesilecek ama 475 milyon TL borcu olanın elektriği kesilmeyecek, neden?” diye sordu.

Anayasanın eşitlik ilkesine vurgu yapan Bıçaklı, borcunu ödemeyen herkesin enerjisinin kesilmesi gerektiğini, ayrıcalık yapılamayacağını kaydetti.

‘Elektriği kesen ekip tehdit ediliyor’

Bıçaklı, sendikanın otorite koyarak, borcu olanın elektriğini kesmeye başladığını söyleyerek, elektrikleri kesen ekibe teşekkür edileceğine disipline ve polise vermekle tehdit edildiğini söyledi.

Bazı kesimlerin kurumu batırmak için elinden geleni yaptığını öne süren Bıçaklı, çalışanın kuruma sahip çıktığını belirtti. Başbakan Ersin Tatar’a çağrı yapan Bıçaklı, “Bu borçluları çok seviyorsa, borçlarını cebinden çıkan parayla ödesin” dedi.

‘900 milyon TL alacak var’

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, EL-SEN’in bahsedilen şirketlerin kuruma 900 milyon TL borcu bulunduğunu KIB-TEK’in borcunun ise 300 milyon TL olduğunu kaydetti.  Bu kesimlerin siyasetçilerle parasal ilişkileri olduğunu savunan Elcil, rüşvet iddiasında bulundu.

Elcil, “Borcunu ödemeyen herkesin elektriği kesiliyor. Fakirlerin elektriği kesiliyor da bu şirketler borçlarını ödemediği halde neden elektrikleri kesilmiyor? Bu ilişkiler sorgulanmalıdır” dedi.

Özkıraç: Bakanlığın elektriğini kestik

EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, İçişleri Bakanlığı’nın kuruma 2 milyon TL borcu olduğunu, bakanlığın elektriğini kestiklerini açıkladı.

Özkıraç, amaçlarının toplumun öz değeri olan KIB-TEK’i korumak olduğunu söyleyerek, sermayenin ödemediği elektrik borçlarını tahsil edebilmek adına kesintilerin yapıldığını belirtti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.