Doğa MücadelesiManşet

Kuyubaşı fidanlığı için yarın eylem var

0

Feneryolu’nun tek yeşil alanı Kuyubaşı Fidanlığı, külliye projesi için imara açıldı. Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, fidanlık arazisinde bulunan 124 yıllık Hacı Mustafa Şevki Efendi Camii’nin hemen bitişiğine dev bir cami daha yapılması planlanıyor. Mahalleliler topladıkları itiraz dilekçelerini yarın Kadıköy belediyesi’ne götürecek.

kuyubaşı

Birkaç ay önce, mahallenin olası deprem durumunda gidebileceği tek yeşil alan olan altı dönümlük Kuyubaşı Fidanlığı’nın etrafı inşaat paravanlarıyla çevrilmiş ve fidanlığın içindeki ağaçlar sökülmüştü. Yeni “inşaat” alanının kapısına, ikinci büyük bir cami ve ilave dini tesisler  yapılacağına dair bir tabela asıldı.

124 yıllık caminin yanına dini tesis

Arazinin üzerindeki 124 yıllık camiinin mevcut eklentileriyle birlikte yenilenmesini ve fidanlığın yeşil alan olarak düzenlenmesini bekleyen mahalleliler ise arazinin imara açılması üzerine imza kampanyası başlatmıştı.

“Feneryolu Tuğlacıbaşı Arazisi Yeşil Kalsın” oluşumu, projenin acil iptal edilmesini talep ediyor: “halka sorulmadan, mevcut yönetmeliğin dışına çıkılarak yapılaşmaya izin verilmiş, halkın yararı gözetilmeden oldu-bittiye getirilmiş, çevreci kentsel talepler dikkate alınmamıştır” diye ekliyorlar.

Yarın saat 13.00’te Kadıköy Belediyesi’nin önünde buluşularak eylem yapılacak ve itiraz dilekçeleri belediyeye teslim edilcek.

Eylem açıklamasının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.