EkolojiManşet

Kütahya’da orman yangını: İki kişi yaralandı

0
Kütahya orman yangını
Fotoğraf: DHA

Kütahya merkeze 20 kilometre mesafede orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere müdahalede bulundu. Kütahya Valisi Musa Işın‘ın açıklamasına göre 35 hektarlık alanda tahribat meydana geldi. Valilik tarafından, yangına müdahale eden ekiplerden iki kişinin yaralandığı bildirilirken ormanda yaşayan hayvanların durumuna dair ise bir açıklama yapılmadı.

Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Gedikoğlu Çiftliği mevkisinde çıkan yangının, ilk incelemelere göre kopan elektrik tellerinden kaynaklı çıktığı bildirildi.

DHA‘nın aktardığına göre; ihbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, sevk edildi. Kütahya ve Bursa’nın yanı sıra Bilecik ile Balıkesir‘den de altı helikopter ile İzmir‘den bir uçağın bölgeye sevk edildiği belirtildi. Ormanda yükselen dumanlar, kent merkezinden de görülürken, ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Kütahya, yangın

Fotoğraf: Kütahya Valiliği

Vali Işın: Soğutma çalışmaları devam ediyor

Kütahya’da kent merkezine 20 kilometre mesafedeki Gedikoğlu Çiftliği mevkisinde çıkan orman yangınının büyük oranda kontrol alındığını bildiren Kütahya Valisi Musa Işın, ormanda soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek dozer operatörü Hasan Hüseyin Türker ve orman işletme şefi Murat Yıldırım adlı personelin de yangın söndürme çalışmaları sırasında yaralandığını açıkladı.

Vali Işın, “Saat 14.00 sıralarında ormanda yangın meydana geldi. Yaklaşık 35 hektarlık bir alanda tahribat söz konusu. Altı helikopter ve bir uçakla söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra çevre ilçelerimizden ve merkezden itfaiye, arazöz ve su tankları geldi. Onlarla yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Orman yangını büyük oranda kontrol altına alındı. Bir saat içerisinde söndürülecektir. İki yaralımız var. Alev sıçraması sonucu bir orman şefimiz ile dozer operatörümüz yaralandı. Hayati tehlikeleri yok” dedi.

İlk incelemelere göre yangının nedeni kopan elektrik telleri

Ormanda yapılan ilk incelemede ise kopan elektrik tellerinin yangına yol açtığı tespit edildi. Kütahya’daki orman yangınında, dozerle yol açmaya çalışırken yaralanan dozer operatörü Hasan Hüseyin Türker ve orman işletme şefi Murat Yıldırım ise ambulansla Eskişehir Şehir Hastanesi’ne getirildi. Ambulanstan indirilerek yanık ünitesine alınan 2 personelin sağlık durumlarının iyi olduğu el, yüz ve ayaklarında yanıklar olduğu belirtildi.

‣Hatay, Çanakkale, Muğla ve Mersin’de orman yangınları

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.